26. června 2014 • 09:30

Štěpánek se modlil za aut. Potlesk je pro něj, klaněl se pak Djokovič

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle prostě miluje... Centrální dvorec ve Wimbledonu je pro Radka Štěpánka posvátná půda, před zdejším plným hledištěm se dokáže vyhecovat k fantastickým výkonům. Nezapomenutelný zápas předvedl i ve středečním druhém kole proti Novaku Djokovičovi. Sice nakonec odcházel jako poražený, ale zato s ovacemi ve stoje.



„Viděl jsem Štěpánka hrát snad už stokrát, ale takovýhle výkon nepamatuju,“ hlásil už během televizního přenosu trojnásobný vítěz Wimbledonu John McEnroe, který oceňoval Štěpánkovu neuvěřitelnou fyzickou připravenost i vášeň pro hru.

Pětatřicetiletý český matador navíc svůj výkon stále stupňoval. Po dvou prohraných setech to nezabalil a bojoval dál, Djokoviče dostával pod čím dál větší tlak.

Štěpánek bavil diváky skvělými výměnami, podle svého zvyku chodil často na síť, vrhal se za míčky na wimbledonskou trávu. „Já takhle prostě tenis hraju: srdcem a vším, co mám,“ vysvětloval po zápase.

Českému daviscupovému hrdinovi navíc jeho absolutní nasazení přinášelo výsledky. Třetí set vyhrál v tiebreaku, když se dostal ze stavu 2:5. I čtvrtou sadu dokázal dotáhnout až do zkrácené hry a opět sahal po parádním zvratu, když srovnal z 2:5 na 5:5.

Radek Štěpánek se loučí s fanoušky ve Wimbledonu, ti ho po porážce s Novakem Djokovičem odměnili potleskem vestoje
Radek Štěpánek se loučí s fanoušky ve Wimbledonu, ti ho po porážce s Novakem Djokovičem odměnili potleskem vestoje

Modlitba za aut

Následující výměnu ale pro sebe získal Djokovič a podáním mohl duel ukončit. Štěpánek se dobře bránil a po forhendovém útoku se rozhodl jít na síť. Srb vyslal nechytatelný prohoz, po kterém ovšem sudí zahlásil aut. Djokovič si nicméně vyžádal Jestřábí oko.

Štěpánek krčil rameny, jako že neví, kam míček dopadl, sepjal ruce k modlitbě a záznam kamerového systému sledoval vkleče na své milované trávě.

VIDEO | Podívejte se na sestřih NEJ momentů zápasu (poslední výměna se Štěpánkovým gestem je v čase 1.30)

I fanoušci, kteří se v průběhu zápasu trochu překvapivě přiklonili na stranu českého veterána, si evidentně přáli pokračování zápasu. Ale marně. Míček olízl čáru a Djokovič mohl slavit těžce vydřené vítězství.

„Mohl jsem být ještě na kurtu a mohla být ještě sranda,“ posteskl si Štěpánek po zápase s úsměvem nad posledním míčkem.

Oba kamarádi se po zápase nad sítí dlouze objali, Srb se pokřižoval a zhluboka si oddechl. Pak zatleskal fanouškům a gesty naznačoval, že jejich aplaus má směřovat právě ke Štěpánkovi.

VIDEO | Podívejte se, jak Djokovič tleskal Štěpánkovi

„Radek si zaslouží obdiv. Na trávě hraje skvěle, rád se předvádí, výborně se pohybuje a měl jsem co dělat,“ vysekl Djokovič Štěpánkovi poklonu i před novináři.

„Bylo ctí tenhle zápas sledovat, i když šlo jen o druhé kolo. Jestli tohle byl poslední zápas Štěpánka tady na centrálním dvorci, tak to bylo krásné loučení,“ přidal se pak ke chvále i legendární McEnroe.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud