26. června 2014 • 19:16

Strach z Rosola? Neřeším, kdo proti mně na kurtu stojí, hodnotil Nadal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Déja vu? Lukáš Rosol uzmul ve 2. kole Wimbledonu Rafaelu Nadalovi první set, ve druhém si v tiebreaku vydobyl setbol. Zopakování senzace, kdy Španěla před dvěma lety ve stejné fázi turnaje vyřadil, bylo blízko. Pak ale světová jednička zabrala. "Druhý set byl naprosto klíčový," glosoval vydřené vítězství Nadal.



Set a půl držel tenista Lukáš Rosol naději, že ve Wimbledonu podruhé v kariéře zaskočí Rafaela Nadala. Nad světovou jedničkou vedl 6:4 a ve druhém setu měl setbol, ale zápas prohrál 6:4, 6:7, 4:6 a 4:6 a nezopakoval předloňské senzační vítězství nad Španělem ze stejné fáze turnaje.

V roce 2012 Rosol šokoval jako stý hráč světa výhrou nad Nadalem ve Wimbledonu v pěti setech a v prvním a druhém setu dnes na svůj výkon navázal. Na centrkurtu výborně podával a opíral se do míčů s maximální razancí.

Nadalovi díky tomu vzal podání v deváté hře a čistou hrou první set dokončil. Devítinásobný vítěz French Open vypadal vystrašeně, což svěřenec Ctislava Doseděla umocnil ve druhém setu vedením 4:2. Jenomže Nadal vzápětí získal po skvělých returnech brejk zpět a ve zkrácené hře jistě odvrátil při svém podání setbol. Rosol následně situaci neunesl a při soupeřově setbolu udělal dvojchybu.

Nadal slaví postup do třetího kola Wimbledonu
Nadal slaví postup do třetího kola Wimbledonu

Nadalův strýc a trenér Toni Nadal oslavil zisk setu v lóži emotivně výskokem, protože tušil, co to pro jeho svěřence znamená. Z opatrného španělského hráče se rázem stal suverén, který se tradičně opíral o svůj forhend. Naopak Rosol začal ustupovat za základní čáru a dostával se do delších výměn, což vyhovovalo Nadalovi. Ve zbylých setech vždy Rosol jednou ztratil podání a prohrál za dvě a tři čtvrtě hodiny.

"Bojoval jsem a čekal na svoji šanci," uvedl Nadal cestou z kurtu. "Udělal jsem na začátku pár chyb, ale ve zbytku jsem hrál dobře. Druhý set byl nesmírně důležitý, protože prohrávat s hráčem, jako je Rosol, nula dva na sety, to už by bylo hodně nepříjemné," řekl dvojnásobný wimbledonský vítěz.

Rosol sice měl v utkání 17 es a celkem 59 vítězných úderů, ale udělal 38 chyb, zatímco Nadal jen jedenáct. Španěl uvedl, že zápas nebral jako odvetu za rok 2012. "Každý zápas je jiný. Cílem tady není porazit Rosola, ale hrát co nejlépe celý turnaj a je jedno, jestli stojí na druhé straně Rosol, nebo někdo jiný."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud