5. července 2014 • 19:55

Kvitová zdeptala soupeřku! Vyhrála ztracený míč, tleskali jí vestoje

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Když Petra Kvitová vítězně uzavřela famózní výměnu na konci čtvrté hry prvního setu proti Kanaďance Bouchardové, muselo zaplesat srdce každého tenisového fanouška. A také bylo jasné, že česká hráčka se nachází v maximální pohodě a její soupeřka bude ve wimbledonském finále chvílemi jen přihlížet jejímu fantastickému představení.



Při výměně, ve které míč přeletěl třináctkrát přes síť, přitom byla Kvitová dlouho v defenzivě. Bouchardová ji proháněla z jedné strany kurtu na druhou, budoucí šampionka však zvládala její údery účinně odvracet.

Když však nalila dvacetileté Kanaďance, zdálo se, že výměna je pro ni ztracená. Omyl. Bouchardová umístila smeč do míst, kde se zrovna pohybovala Kvitová a ta se chytila svojí šance. Míč poslala znovu za síť a při dalším kontaktu s ním přidala famózní prohoz. Na něj už Bouchardová nedosáhla. Diváci na centrálním kurtu v All England Clubu povstali a nadšeně tleskali.

VIDEO | Podívejte se na famózní výměnu, která skončila pro Kvitovou vítězně

„Pokud bude Kvitová pokračovat s podobnými údery, bude to pro Bouchardovou asi velmi krátký finálový den,“ předpovídal trojnásobný wimbledonský vítěz John McEnroe, který utkání komentoval pro BBC. Ukázalo se, že v tom měl pravdu.

Pro talentovanou tenistku to musel být maximálně frustrující moment. Kvitová šla do vedení 3:1 a od té chvíle prohrála až do konce zápasu jen další dva gemy a ve druhém setu dokonce soupeřce nadělila kanára!

A McEnroe přidal další poklonu pro Kvitovou. „Když se dostane ke svojí hře, zápas vám dokonale znechutí, protože získáte pocit, že proti tomu nemůžete nic udělat.“

"Pár úderů bylo vážně neskutečných, sama jsem nevěřila, že jsem je trefila. Třeba míček na 3:1, když jsem ji prohodila čopem nebo co to bylo. To jsem si sama řekla: pane bože, tohle je dobrý. Pak tam byl ještě jeden krásný prohoz forhendem křížem. Tyhle míče si hodně pamatuju,“ vykládala po zápase i sama Kvitová.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud