4. července 2014 • 16:41

Soupeřka Kvitové? Sexy Kanaďanka může být brzy nejbohatší

Autor: pta, jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má srdce válečnice, výbornou hru, blonďaté vlasy a pohlednou tvář. Její tenisový i reklamní potenciál se dotýká nebe. Na okruhu si nehledá kamarádky, za výhrami jde jak buldok. Taková je kanadská tenistka Eugenie Bouchardová, která se zítra postaví ve wimbledonském finále proti Petře Kvitové.



Ten okamžik si Maria Šarapovová už nevybavuje, Eugenii Bouchardové se však vryl do paměti. Turnaj v Miami roku 2002, osmiletá holčička si na tátovi vyprosí, aby jí zařídil fotografii s tehdy patnáctiletou vycházející star. Šarapovová měla už tehdy kolem sebe kordon nohsledů, ale zapózovala.

O dvanáct let později se může stát její nástupkyní. Třeba tím, že získá titul na travnatém grandslamovém turnaji, jako to dokázala Šarapovová před deseti lety. Stejně jako ona se vyznačuje přímou povahou. „V tenisovém světě není místo pro přátelství, je to soutěž,“ tvrdí Bouchardová. Společného toho mají mnohem víc. Obě hrají útočný tenis, jsou psychicky odolné a mají velké sebevědomí.

Eugenie Buchardová patří mezi nejpůvabnější tenistky
Eugenie Buchardová patří mezi nejpůvabnější tenistky

A to není zdaleka všechno. Podle reklamních expertů má Bouchardová potenciál stát se nejlépe vydělávající sportovkyní planety. A dostat se do pozice, která nyní patří Šarapovové. Na turnajích si kanadská kráska zatím vydělala 1,7 milionu dolarů, mnohem větší příjmy ji však mohou v budoucnosti přinést reklamní kontrakty.

„Až bude Šarapovová odevzdávat korunu, Bouchardová si ji od ní může vzít. Může vydělávat desítky milionů ročně. Jako Kanaďanka může ovládnout lukrativní severoamerický trh. Potřebuje ale stabilní výkony na kurtech,“ domnívá se Rupert Pratt z agentury Generate zabývající se sportovním marketingem.

Letos se dostala minimálně do semifinále na všech třech grandslamových turnajích. Teď je na Petře Kvitové, jestli rozlet dvacetileté rodačky z Montrealu přibrzdí. Je však jisté, že o Bouchardové ještě v budoucnosti mnohokrát uslyšíme.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud