10. července 2018 • 17:48

Serena je v semifinále Wimbledonu, zvládla drama s Italkou

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Deset a půl měsíce po porodu dcery si Serena Williamsová zahraje semifinále Wimbledonu a stále má šanci získat už osmou singlovou trofej na londýnské trávě. Vítězka 23 grandslamů otočila zápas s Italkou Camilou Giorgiovou ve výhru 3:6, 6:3 a 6:4. O finále si šestatřicetiletá Američanka zahraje proti Němce Julii Görgesové.



 

Druhou semifinálovou dvojici tvoří nasazená jedenáctka Angelique Kerberová a dvanáctka Jelena Ostapenková. Zkušená Němka Kerberová se mezi elitní kvarteto ve Wimbledonu dostala potřetí v kariéře, jednadvacetiletá Ostapenková poprvé a je zároveň první tenistkou z Lotyšska, jež došla v All England Clubu tak daleko.

 

Serena Williamsová navzdory malé herní praxi až do čtvrtfinále neztratila ani set, ale Giorgiová zpočátku hrála výborně a její sérii ukončila. Když se ale zkušené Američance ve čtvrtém gamu druhého setu podařilo poprvé sebrat nenasazené Italce podání, začala si věřit, vyrovnala a také rozhodující sadu zlomil její jediný brejk.

 

Görgesová rovněž bojovala ve čtvrtfinále ve třech setech a také průběh otočila. Nad přemožitelkou Karolíny Plíškové, Nizozemkou Kiki Bertensovou, zvítězila 3:6, 7:5 a 6:1.

Cibulková ve Wimbledonu končí

 

S výjimkou Görgesové všechny semifinalistky už minimálně jeden grandslamový titul mají. Bývalý světová jednička Kerberová v životní sezoně 2016 vyhrála Australian Open i US Open a ve Wimbledonu si v témže roce zahrála finále. S Ruskou Darjou Kasatkinovou si dnes poradila až po sedmém mečbolu 6:3, 7:5.

 

"Obě jsme na konci hrály na velmi vysoké úrovni. Snažila jsem se jen zůstat koncentrovaná a nemyslet na to, že je to další mečbol," řekla třicetiletá Kerberová.

 

Ostapenková má trofej z loňského French Open a možnému dalšímu grandslamovému titulu se přiblížila po výhře 7:5, 6:4 nad Slovenkou Dominikou Cibulkovou.

 

V mužském pavouku zkompletoval pole čtvrtfinalistů pátý nasazený Juan Martín del Potro. Argentinský hráč porazil v dohrávce vyrovnaného utkání Gillese Simona z Francie 7:6, 7:6, 5:7, 7:6 a bude dalším soupeřem světové jedničky Rafaela Nadala, který v pondělí nepustil do čtvrtfinále Jiřího Veselého.

Výsledky tenisového Wimbledonu:

Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále:
S. Williamsová (25-USA) - Giorgiová (It.) 3:6, 6:3, 6:4, Görgesová (13-Něm.) - Bertensová (20-Niz.) 3:6, 7:5, 6:1.

Junioři:

Dvouhra - 2. kolo:
Štyler (ČR) - Baird (15-USA) 6:7 (7:9), 7:5, 6:1.

Americká tenistka Serena Williamsová během utkání ve Wimbledonu proti Italce Giorgiové
Americká tenistka Serena Williamsová během utkání ve Wimbledonu proti Italce Giorgiové

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud