5. července 2019 • 21:13

Obří senzace! 15letá Američanka je po skvělé bitvě v osmifinále Wimbledonu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tažení mladé teenagerky, která si podmaňuje Londýn, pokračuje! Patnáctiletá americká tenistka Cori Gauffová postoupila ve Wimbledonu už do osmifinále. Poloně Hercogové odvrátila dva mečboly a v úchvatném zápase vyhrála 3:6, 7:6, 7:5.



Osmifinále Wimbledonu si zahraje i patnáctiletá senzace turnaje Cori Gauffová, která v prvním kole vyřadila pětinásobnou vítězku Wimbledonu Venus Williamsovou. V utkání proti Poloně Hercogové ze Slovinska odvrátila mladičká Američanka na centrálním dvorci dva mečboly a vyhrála 3:6, 7:6, 7:5.

Zápas měl obrovské grády. Obě aktárky výjimečného střetnutí vytahovaly ty nejlepší údery, dřely do úmoru sil. Gauffová na svůj věk předvedla naprosto mimořádný výkon. Svým tenisem si získala podporu vyprodaného centrkurtu, který mladou Američanku hnal za konečným postupem mezi nejlepších šestnáct tenistek v pavouku.

Do čtvrtého kola Wimbledonu se 313. hráčka světového žebříčku probojovala jako nejmladší tenistka od roku 1991, kdy to dokázala jiná Američanka Jennifer Capriatiová.

"V tenisu vždycky můžete vyhrát, ať je jakékoli skóre. Diváci byli úžasní, pořád mě povzbuzovali, i při mečbolu," řekla Gauffová, která v pondělí nastoupí proti rumunské favoritce Simoně Halepové.

Wimbledon, ženy:

Dvouhra - 3. kolo:

Gauffová (USA) - Hercogová (Slovin.) 3:6, 7:6 (9:7), 7:5.

Patnáctiletá Američanka Cori Gauffová v souboji na Wimbledonu.
Patnáctiletá Američanka Cori Gauffová v souboji na Wimbledonu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud