Jan Jaroch
11. července 2019 • 04:50

Žádná bitva kamarádek. Strýcové kvůli Sereně vyhrožovali i smrtí

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LONDÝNA | Na kurtu se v semifinále Wimbledonu nestřetnou žádné kamarádky. Když se Barbora Strýcová potká se Serenou Williamsovou, nedochází k vřelým gestům. „Někdy řekne ahoj, někdy ne. Ale že bychom se vybavovaly, to tedy ne,“ popsala česká tenistka před čtvrtečním soubojem (ONLINE sledujte ZDE>>>).



Impozantní postava a nadřazené chování sedmatřicetileté Američanky se dokážou dostat soupeřkám pod kůži. Která s ní jde hrát, už v šatně ztrácí 0:3. Respekt si zavalitá Američanka buduje nejen výsledky, ale i obratně vedenými psychologickými hrami. „Já z ní ale strach nemám. Ona je samozřejmě silnější, ale já zkusím použít svoje zbraně,“ hlásala Strýcová před semifinále.

Názory na Serenu, legendu legend, se v tenisovém světě různí. Někteří ji bezvýhradně uctívají, jiní upozorňují na to, že své slávy a vlivu také zneužívá.

„Uznávám ji za to, jaká je sportovkyně a co všechno dokázala. Je neuvěřitelný sportovec, který nemá obdoby. Jako k člověku se k ní vyjadřovat nebudu,“ prohlásila včera ve Wimbledonu Strýcová.

Hovořila opatrně, s kritikou americké ikony má špatné zkušenosti. Williamsové loni vyčetla arogantní chování během finále US Open s Naomi Ósakaovou. Američanka tehdy inkasovala napomenutí za nepovolené koučování. Její hysterický konflikt s umpirovým rozhodčím Carlosem Ramosem, jehož nazvala lhářem a podvodníkem, přerostl až v udělení trestného gamu a zcela zastínil triumf mladé Japonky. „Byla hrozně agresivní a povýšená. Za to, jak rozhodčímu hnusně nadávala, ji mohli normálně i diskvalifikovat,“ uvedla po finále pro Sport Strýcová.

Reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Po sociálních sítích začaly chodit české tenistce nenávistné vzkazy v angličtině. „Už je moc neřeším, ale z tohohle jsem byla vyjukaná. Dostávala jsem i výhrůžky smrtí. Co prý můžu mluvit, když jsem nic nedokázala. Dobrý, oproti Sereně jsem fakt nedokázala vůbec nic, ale když všichni v Americe říkají, že máte mít svobodný názor, tak já ho mám taky,“ rozhovořila se loni v listopadu pro Sport.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud