17. června 2021 • 13:42

Nadal vzdal Wimbledon i olympiádu! Poslechl jsem své tělo, vysvětlil

Autor: jon, iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva nadcházející vrcholy tenisové sezony se musí obejít bez jedné z největších hvězd. Rafael Nadal oznámil, že se nezúčastní travnatého Wimbledonu a letní olympiády v Tokiu. Důvodem jsou zdravotní problémy, což legendární španělský tenista vysvětlil na sociálních sítích. Nadal se na kurtu objevil naposledy v semifinále French Open, v Paříži podleh Novaku Djokovičovi.



„Taková rozhodnutí nikdy nejsou lehká, ale poradil jsem se s týmem a dal jsem i na to, co mi říká tělo,“ uvedl pětatřicetiletý Nadal. „Je to správné rozhodnutí. Cílem je prodloužit si kariéru, abych mohl dělat to, co mám rád a mohl hrát na nejvyšší úrovni,“ dodal vítěz 20 grandslamových turnajů ve dvouhře.

Nadal v této sezoně získal dva tituly v Barceloně a Římě, letos má bilanci 24 výher a čtyři porážky. Naposledy se představil na Roland Garros, kde minulý týden v semifinále prohrál se Srbem Novakem Djokovičem a promarnil šanci zaútočit na 14. pařížský triumf.

Ve Wimbledonu se měl Nadal představit pouhé dva týdny po Roland Garros, což podle něj také přispělo k rozhodnutí londýnský grandslam vynechat. „Prevence přetížení těla je v této fázi kariéry velmi důležitá a krátká pauza regeneraci moc nepomohla,“ prohlásil.

Na olympijských hrách Nadal startoval třikrát. V roce 2008 v Pekingu získal zlato ve dvouhře, o osm let později v Riu de Janeiro triumfoval ve čtyřhře.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud