23. června 2021 • 15:28

Wimbledon: čtyři nasazené a celkem devět Češek, Federer je sedmička

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři české tenistky jsou mezi 32 hráčkami nasazenými pro Wimbledon, který začne v pondělí. Při neúčasti světové dvojky Japonky Naomi Ósakaové se posunula o jedno místo oproti žebříčku Karolína Plíšková a bude nasazenou devítkou. Dvojnásobná vítězka travnatého grandslamu Petra Kvitová má číslo 11, šampionka antukového Roland Garros Barbora Krejčíková 15 a Karolína Muchová 20. Nasazení dnes zveřejnili pořadatelé.



Kvitová kralovala Wimbledonu v letech 2011 a 2014. V tomto týdnu absolvuje generálku v německém Bad Homburgu. Pro Plíškovou už herní příprava skončila, neboť v Eastbourne vypadla v úterý hned v prvním kole. Krejčíková si po životním turnaji v Paříži užívá volno. Ve čtyřhře, kterou na Roland Garros také ovládla, budou na wimbledonské trávě s Kateřinou Siniakovou plnit roli nasazených jedniček.

Singlová pořadí vedou světové jedničky Srb Novak Djokovič a Australanka Ashleigh Bartyová. Djokovič vyhrál předloni poslední ročník Wimbledonu, neboť loni se nejslavnější turnaj kvůli covidu nekonal, a bude útočit na tamní šestou trofej i na vyrovnání rekordu. Případným 20. titulem z grandslamů by se dotáhl na Rogera Federera a Rafaela Nadala.

Nejtěžší byla Sakkariová, řekla Krejčíková. Vysvětlila vzkaz pro Šafránkovou
Video se připravuje ...

Nadal účast ve Wimbledonu po náročné části sezony na antuce vzdal. Díky tomu je osminásobný šampion Federer nasazenou sedmičkou. Los turnaje se uskuteční v pátek. Těšit se na něj může i dalších minimálně šest českých zástupců ve dvouhře.

Mezi nenasazenými jsou Markéta Vondroušová, Marie Bouzková, Kateřina Siniaková, Tereza Martincová, Kristýna Plíšková a Jiří Veselý, jenž je zatím jediným mužským zástupcem v hlavní soutěži. Doplnit ho mohou Zdeněk Kolář a Tomáš Macháč, pokud uspějí v kvalifikaci, stejně jako Tereza Smitková.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud