20. června 2022 • 10:55

Berrettiniho forma na trávě budí strach. Po operaci ovládl dva turnaje

Autor: mas, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přišel, zahrál si a zvítězil. Tak by se dala shrnout současná forma tenisty Mattea Berrettiniho na travnatých kurtech. Šestadvacetiletý Ital na jaře prodělal operaci pravé ruky, kvůli níž chyběl i na Roland Garros. Když se ale vrátil, naskočil rovnou na oblíbenou trávu a ovládl dva turnaje v řadě – ve Stuttgartu a v Londýně. Řadí se tedy mezi favority pro letošní Wimbledon. Mimochodem do toho loňského se datuje jeho poslední prohra na trávě. Padl až ve finále, když nestačil na Novaka Djokoviče.



Jeho forma na trávě budí strach. Matteo Berrettini v neděli získal titul v londýnském Queen's Clubu. Ve finále porazil Srba Filipa Krajinoviče za hodinu a půl 7:5, 6:4 a navázal na triumf z minulého týdne ve Stuttgartu. Svou sbírku úspěchů z okruhu ATP rozšířil na sedm titulů, na travnatém povrchu zvítězil počtvrté.

Titul z londýnského turnaje před Wimbledonem navíc dokázal obhájit. Loni ve finále zdolal domácího Camerona Norrieho. „Zapomněl jsem, jak je ta trofej těžká,“ vtipkoval v rozhovoru na kurtu po včerejším druhém triumfu v Queen's v řadě.

„Cítím příliš mnoho emocí – chce se mi brečet,“ pokračoval 26letý Ital. „Poslední, co jsem po operaci ruky očekával, bylo, že se vrátím a hned vyhraji dva turnaje za sebou,“ nechápal po dalším úspěchu na trávě.

Celkově má nyní fantastickou bilanci – vyhrál 20 z 21 posledních duelů na zeleném pažitu. Jedinou prohru v této sérii zaznamenal v loňském finále Wimbledonu, když padl s tehdejší světovou jedničkou Novakem Djokovičem 1:3 na sety.

Kromě exhibiční prohry během covidového turnaje v Německu, kde padl s Dominickem Thiemem, je jeho další porážkou až duel ve Wimbledonu v roce 2019 (v roce 2020 se kvůli pandemii nehrálo). V osmifinále tehdy nestačil na legendu londýnského turnaje Rogera Federera poměrem 0:3.

Je tedy naprosto jasné, že se současnou formou patří Berrettini mezi největší favority Wimbledonu. Zopakuje finálovou účast nebo vystoupá až na vrchol?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud