30. června 2009 • 22:00

Krása a půvab přichází z Wimbledonu

Autor: pan, jon
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO, FOTOGALERIE - Vrchol tenisové sezony je zde. Londýnský Wimbledon znovu po roce otevírá své brány a nabízí divákům to nejlepší, co světový tenis nabízí. Zkrátka nepřijdou ani příznivci ženského půvabu. Vždyť co více si přát, než pohled na špičkový tenis v podání opravdových krásek?



První tenistkou, která poprvé výrazně propojila ženský tenis s přehlídkovým molem, se stala kdysi sedmá hráčka světa Anna Kurnikovová. Přestože nikdy nevyhrála žádný turnaj WTA, tenisový svět si jí bude pamatovat navždy.

Přijměte pozvání na přehlídku deseti nejkrásnějších tenistek třetího grandslamového turnaje roku. A pokud mezi zvolenou TOP TEN nenajdete svou favoritku, nezoufejte. V našem výběru si určitě vyberete adekvátní náhradu.

10. Iveta Benešová

Nejlepší češka současnosti, Iveta BenešováFoto Internet

Česká tenisová jednička Iveta Benešová se netají tím, že Wimbledon nemá příliš v lásce. Travnatý povrch jí příliš nesedí, mnohem raději hraje na antukových nebo betonových dvorcích.

Na letošní granslam v Londýně bude určitě vzpomínat lépe. Ve dvouhrách sice nepřešla druhé kolo, ale slušně se jí dařilo ve čtyřhře a s Lukášem Dlouhým se v mixu probojovlaa už do čtvrtfinále.

Iveta má ráda italskou kuchyni, miluje film Forrest Gump. Šestadvacetiletá rodačka z Mostu nezapře svůj půvab. Dáte jí v anketě o nejhezčí tenistku Wimbledonu svůj hlas?


9. Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká, fdánské překvapení letošní sezonyFoto ČTK


Brzy devatenáctiletá hráčka se už v tak mladém věku zapsala do historie tenisu své země. V Dánsku se stala první hráčkou, která se probojovala mezi prvních deset tenistek okruhu WTA.

Krásná tenistka prožívá skvělou sezonu. Vyhrála už dva turnaje, několikrát se probojovala do finále. Na Wimbledonu skončila v osmifinále, kde nestačila na další mladou hráčku, talentovanou Němku Sabine Lisickou.

Současná devátá hráčka světa patří mezi další krásné "perly" ženského okruhu. A před sebou má jistě velice slibnou kariéru...

Caroline Wozniacká nezakryje svůj půvab...


8. Jelena Jankovičová

Jelena Jankovičová sa vždy ráda postaví před objektiv fotografů.Foto SITA

Šestá hráčka světa Jelena Jankovičová patří mezi nejlepší a zároveň nejpůvabnější tenistky na okruhu. Bývalá světová jednička má přezdívku Jelly. Na Wimbledonu se jí před dvěma lety podařilo zvítězit v mixu spolu s domácím Jamie Murrym.

V zákulisí se dlouho spekulovalo, že oba tenisté nejsou partneři jen na dvorci. Vše způsobily časté polibky, kterými pohledná Srbka v hojné míře častovala svého partnera. "Jen jsem ho chtěla motivovat," odráží útoky na vzájemný vztah Jankovičová. To se pak není čemu divit, že se Murrymu tak dařilo.

Je těžké odolat půvabu Jeleny Jankovičové.


7. Jelena Dementěvová

Jelena Dementěvová, jedna z ruských blondýnek na okruhuFoto ČTK

Sedmadvacetiletá tenistka ve své dosavadní kariéře vyhrála třináct titulů WTA, avšak na vítězství grandslamu zatím stále čeká. Dvakrát byla ve finále (v roce 2004 na French Open a US Open). Na letošním Wimbledonu je zatím suverénní, v cestě do čtvrtfinále neztratila jediný set.

S tenisem začala čtvrtá hráčka světa v sedmi letech a její předností je prý houževnatost a disciplinovanost. Na prvním mezinárodním tenisovém turnaji se objevila už ve třinácti letech. Olympijská vítězka z Pekingu 2008 miluje zvířata a kaktusy. Některé dokonce vozí s sebou na turnaje.


6. Nicole Vaidišová

 

Nicole VaidišováFoto internet

Trápení bývalé české jedničky a sedmé hráčky světa nebere konce. Rodačka z německého Norimberku se svými výkony v posledním roce rozhodně chlubit nemůže. Naposledy se ji výrazněji dařilo právě na londýnském Wimbledonu, kdy došla až do čtvrtfinále. Od té doby nic.

Česká hráčka pád žebříčkem nezastavila ani na kurtech londýnského All England Clubu. Z turnaje se poroučela hned v prvním kole, kde nestačila na 100 hráčku WTA, Paraguayku Riosovou.

Jedno však dvacetileté tenistce rozhodně nechybí. A tím je půvab, kterým okouzluje všechny fanoušky bílého sportu. Bohužel, to jí vyhrávat zápasy nepomůže. Kdy se povede krásné Češce návrat na vrchol?

Krásy má Češka dost, teď ještě aby se začalo dařit na dvorci.

 


5. Daniela Hantuchová

Daniela HantuchováFoto Sports Illustrated

Bratrům Slovákům máme opravdu co závidět. Dvaatřicátá hráčka světa Daniela Hantuchová okouzluje svět nejen svou kvalitní hrou, ale i nezpochybnitelným půvabem.

Šestadvacetiletá rodačka ze slovenského Popradu dosáhla svého největšího úspěchu ve Wimbledonu v roce 2002, kdy prošla až do čtvrtfinále. Zde skončila na raketě Sereny Williamsové. Půvabná Slovenka však má jednu jistotu. Pokud by se jí nedařilo na kurtech, do světa modelingu má dveře otevřené.

Daniela Hantuchová potěší oko nejednoho příznivce ladných ženských křivek.


4. Maria Kirilenková


Maria KirilenkováFoto sport

Teprve dvaadvacetiletá půvabná blondýnka z Moskvy je jednou z hlavních tváří firmy Adidas. Kromě toho se objevila i na stránkách časopisu Sports Illustrated po boku například Daniely Hantuchové či Tatiany Golovinové.

V současné době se Maria Kirilenková pohybuje na konci šesté desítky světového žebříčku. Její půvab i věk jí ale nechávají dveře otevřené jak do světa vrcholového tenisu, tak třeba i na přehlídková mola. A nejlepší by pro půvabnou Rusku bylo spojit obojí. Povede se jí to?

Maria Kirilenková má půvabu na rozdávání.


3. Dominika Cibulková

DOMINIKA CIBULKOVÁFoto Nový Čas

Aby toho naši východní sousedé neměli málo, mohou si vybírat i z další a neméně zajímavé hráčky. Dominika Cibulková patří ve svých dvaceti letech k největším nadějím světového tenisu.

"Kdybych nehrála tenis, byla bych herečka," řekla nedávno slovenská kráska. A můžete si vsadit, že by byla skvělá. Navíc rodačka z Bratislavy je velmi úspěšná i na tenisovém dvorci, kde ji v současnosti patří vynikající třinácté místo. A rozhodně to není její konečná.

Opravdovou lahůdku si mohli vychutnat diváci během čtvrtfinálového zápasu letošního French Open, kde se Cibulková střetla s neméně půvabnou Šarapovovou. Skvělý tenis v podání nádherných hráček. co víc si může divák přát!

V Paříži nakonec slavila postup Cibulková, v semifinále se však loučila i ona, když podlehla světové jedničce Dinaře Safinové. Na letošním Wimbledonu došla do třetího kola, kde překvapivě podlehla Rusce Vesninové. Dominika ale v ženském tenise určitě neřekla poslední slovo...

Slovenská hvězda má skvělou budoucnost.


2. Ana Ivanovičová

257270:gallery:true:true

I srbský tenis má mezi nejkrásnějšími tenistkami dvojité zastoupení. Jelenu Jankovičovou doplňuje možná ještě krásnější Ana Ivanovičová. Podobnost se svou kolegyní v reprezentace však nemá Ana jen ve svém půvabu.

I ona již ví, jaký je to pocit být světovou jedničkou. I když v současné době na svoji slavnou dobu jen vzpomíná. Dvanácté místo na světě rozhodně není něco, s čím by byla rodačka z Bělehradu spokojená.

"Jednou budu opět světová jednička," věří si jednadvacetiletá hráčka. Zda se jí to skutečně povede, ukáží následující měsíce.


1. Maria Šarapovová

Maria Šarapovová po návratu na kurty znovu okouzluje nejednoho divákaFoto SITA

Ruská kráska Maria Šarapovová si získala srdce milionů diváků nejen pro svojí hru, díky které si již vyzkoušela, jaké je to být na pozici světové jedničky, ale také zná pocit z celkového vítězství na US Open, Melbourne a v neposlední řadě i Wimbledonu.

Pokud byste rodačku z Nyaganu chtěli objevit na světovém žebříčku, našli byste ji až na konci šesté desítky. Tam dvaadvacetiletou Rusku poslalo zranění ramene, díky kterému vypadla z tenisového kolotoče na dlouhých osm měsíců.

Ve Wimbledonu byla díky "chráněnému" žebříčku nasazená jako číslo čtyřiadvacet, s turnajem se i přesto rozloučila již ve druhém kole, když nestačila na Argentinku Dulkovou.

Přesto si jednou věcí můžeme být jisti. Návrat mezi absolutní světovou elitu ji rozhodně nepotrvá příliš dlouho. Na French Open skončila před čtrnácti dny v semifinále na Dominice Cibulkové. I proto se mezi elitu jistě brzy vrátí...

Půvab Marie Šarapovové je nezpochybnitelný.


Iveta Benešová
Iveta Benešová

A která z těchto tenistek se líbí vám? Dejte hlas své favoritce v anketě deniksport.cz!


Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud