28. února 2015 • 18:20

Bitvu velikánů ovládl Federer. V Dubaji porazil ve finále Djokoviče

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Očekávané finále v Dubaji vyhrál Švýcar Roger Federer a z tamního turnaje si odvezl už sedmý titul. V souboji světové dvojky s jedničkou skvěle zvládl koncovku druhého setu a srbského rivala Novaka Djokoviče porazil 6:3, 7:5. Švýcar slaví už 84. titul ve dvouhře a dnes také překonal hranici 9000 es, což se mu povedlo jako čtvrtému tenistovi.



Oba tenisoví velikáni sehráli 37. vzájemný zápas a po dnešku má o tři výhry navrch Federer. Když v úvodu finále odvrátil dva brejkboly, v osmém gamu prolomil poprvé Djokovičův servis a bez problémů dopodával set k vítězství.

Pak se dlouho na rychlém dubajském kurtu odehrál vyrovnaný souboj. Djokovič měl za stavu 5:4 dva setboly, jenže Federer zachránil game ze stavu 15:40, což se mu následně povedlo ještě jednou. Druhý mečbol pak na síti nekompromisně proměnil.

"Je těžké vymyslet na něj nějakou taktiku, protože už jsme proti sobě sehráli strašně moc zápasů. Podvedlo se mi ale v závěru otočit dva gamy, vždy jsem trefil první servis, když bylo potřeba. Jsem šťastný, jakým způsobem jsem zápas zvládl," řekl Federer na kurtu.

Aktuální světové jedničce dal třiatřicetiletý Švýcar 12 es, devět tisíc jich před ním na okruhu ATP nasbírali jen Goran Ivaniševič, Ivo Karlovič a Andy Roddick. Z Dubaje odjel jako šampion už v letech 2003-05, 2007, 2012 a 2014, kdy porazil v posledním zápase Tomáše Berdycha. Dvakrát tam byl ještě ve finále.

Federer si po nečekaném vyřazení ve 3. kole Australian Open dopřál dlouhou pauzu, věnoval se rodině, svým čtyřem dětem a v Dubaji nehrál ani jednou třísetový zápas. Djokoviče v semifinále potrápil Berdych.

"Asi si budu muset častěji dopřát volno," dodal s úsměvem staronový šampion. Pokud vyhraje ještě deset turnajů, dotáhne se na druhého Ivana Lendla. Jimmy Connors má titulů 109, Djokovič zatím 49.

Dvouhra - finále:

Federer (2-Švýc.) - Djokovič (1-Srb.) 6:3, 7:5.

Čtyřhra - finále:

Bopanna, Nestor (4-Indie/Kan.) - Kúreší, Zimonjič (Pák./Srb.) 6:4, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud