2. října 2008 • 15:14

Vaidišová potřebuje pomoc!

Autor: jj
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kromě sester Williamsových a Marie Šarapovové chybí v ženském tenise skutečná charismatická šampionka. Kdo ze zbytku světa má největší potenciál? Nicole Vaidišová!



Tvrdí to jeden z nejrespektovanějších koučů na okruhu Carlos Rodriguez, jenž stál dlouhá léta u kariéry Justine Heninové.

Argentinec Rodriguez vypíchl 19letou Češku i před Srbku Anu Ivanovičovou, letošní vítězku French Open. Právě s ní Vaidišová loni odehrála zatím poslední velký zápas kariéry, když ve čtvrtfi nále Wimbledonu promarnila tři mečboly.

„Nicole je úžasná. Je vysoká, má sílu i výbornou techniku,“ tvrdí Rodriguez, podle kterého však není dvojnásobná grandslamová semifinalistka Vaidišová právě teď na dobré cestě.

„Vše závisí na lidech, které má kolem sebe. To je strašně důležité. Když mluvíme o psychické síle, jsou tyhle dívky velmi silné. Ale když vezmeme emocionální stránku, je to hodně složité. Emoce u ní často převáží nad hlavou a úplně ztratí cestu. A to je škoda. Doufám, že se jí někdo ujme, protože to je charismatická a velmi dobrá hráčka, ale její emoce a inteligence na kurtu už tak dobré nejsou.“

Že by se kouč, který od květnového odchodu Heninové krátce trénoval Rusku Čakvetadzeovou, hlásil o místo u české jedničky? Měl by k tomu nejlepší možné doporučení. Heninovou vedl 13 let a ta s jeho pomocí získala sedm grandslamových titulů a světovou jedničkou byla 117 týdnů.

Vaidišová se na jaře rozešla s nevlastním otcem Alešem Kodatem a zahájila spolupráci s Britem Davidem Felgatem, bývalým koučem Tima Henmana. Jsou spolu domluveni do konce tohoto roku, který je však pro českou tenistku zatím velmi depresivní. Ještě loni sedmá hráčka světa klesla v žebříčku až na 22. příčku a letošní bilanci má mizerných 19 výher proti 18 porážkám.

Naposledy ji v pondělí ve Stuttgartu smetla Číňanka Li Na 6:1, 6:2. Češka podle svého agenta Oliviera Van Lindonka už odletěla do Moskvy, kde ji příští týden čeká velký turnaj Kremlin Cup, a není k dispozici pro rozhovory.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud