Jan Jaroch
6. ledna 2009 • 04:00

Už se vrať! Tenis vyhlíží Šarapovovou

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Půlroční drama nebere konce a Maria Šarapovová se pomalu stává zapomenutým jménem na tenisových dvorcích. Trápení s bolavým ramenem ohrožuje její návrat.



Je pravděpodobné, že nestihne ani obhajobu titulu na Australian Open, které začíná za dva týdny.

Kde dnes nejsnáze narazíte na půvabnou Rusku? Při tenisových zápasech ne, to spíš ve stánku s časopisy. V kožichu se předváděla pro ruský Vogue, v bílých šatičkách pózovala pro Womens Health, v černém přiléhavém úboru se vlnila pro magazín GQ. A tak dále, a tak dále...

Je z ní už víc modelka než tenistka? V posledních měsících to určitě platilo. „Ale už se nemůžu dočkat návratu, mám ohromný hlad po tenise,“ přísahá Šarapovová, která však vítězí i bez rakety v ruce. Loni si vydělala 26 milionů dolarů, přestože její tenisová výplata na prize money činila pouhé dva miliony. Jen Federer měl podle časopisu Forbes z tenistů finančně úspěšnější rok (35 milionů dolarů).

181969:gallery:true:true

Šarapovová prostě stále táhne sponzory a dobře se prodává. Na serveru yahoo bylo její jméno nejhledanější ze všech sportovců za rok 2008. V době ženského tenisového bezvládí, kdy v čele žebříčku usedla bezvýrazná Srbka Jelena Jankovičová, jež ani nemá grandslamový titul, je návrat „americké Rusky“ snem vedení WTA i turnajových ředitelů.

„Jsme s jejím agentem denně ve spojení,“ prozrazuje ředitel Australian Open Craig Tiley, jenž s napětím očekává, zda Šarapovová stihne úvodní grandslam sezony. Poté, co minulý týden zrušila účast na exhibici v Hong Kongu, se Tileyho vrásky ještě prohloubily.

VIDEO: Maria fotila pro časopis GQ

Ruska si utkání nezahrála od začátku srpna. Přišla o olympiádu a po 23 nepřetržitých účastech na grandslamech vynechala i US Open. Za všechno může pravé rameno, které ji trýzní již od roku 2007 a vlastně nikdy se úplně neuzdravilo. Kvůli němu měnila Šarapovová styl podání, se kterým se nikdy pořádně nesžila.

Dalším řešením byla artroskopická operace v New Yorku z půli října. Připravovat se na novou sezonu tak Šarapovová začala teprve před třemi týdny. „Čas na trénink je navíc stále omezený. Cítím, že ještě nejsem v kondici, abych se mohla měřit s nejlepšími,“ pravila, když se odhlašovala z exhibice v Hong Kongu.

„Doufám, že Australian Open stihnu... Ale slíbila jsem lékařům i rodičům, že nebudu s návratem spěchat,“ přiznala tenistka, jež je podle mnohých expertů aktuálně jedinou hráčkou, jež může rozbít blok sester Williamsových. Ty vyhrály poslední dva grandslamy a v Austrálii budou chtít tohle číslo povýšit na tři.

Vstoupí Šarapovová konečně znovu do hry o tenisový trůn?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud