15. července 2010 • 15:45

Do čtvrtfinále jde jen Hradecká, Benešová padla

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě české tenisky si zahrají čtvrtfinále turnaje ECM Prague Open. V dnešním programu zvládla svůj zápas druhého kola jen Lucie Hradecká, Iveta Benešová vypadla.



Pražská rodačka Hradecká si v osmifinále poradila s Monikou Niculescuovou a Rumunku porazila snadno 6:1, 6:2 za hodinu a dvacet minut. Loňská semifinalistka turnaje Benešová prohrála se sedmou nasazenou Agnes Szavayovou z Maďarska po setech 1:6, 5:7.

O semifinále bude vedle Hradecké bojovat ještě Barbora Záhlavová-Strýcová, která postoupila už ve středu. V prvním kole na Štvanici hrálo devět domácích hráček, včetně nejvýše nasazené Lucie Šafářové, která ale musela z turnaje odstoupit kvůli natrženému stehennímu svalu.

Čtyřiadvacetiletá Hradecká si po roce zopakuje na štvanické antuce účast mezi osmičkou, letos je ve čtvrtfinále okruhu WTA poprvé. "Doma se mi hraje dobře. Chci se předvést před rodinou, která mě nevidí tak často, i kamarády, a motivace je o to větší," prohlásila.

Hradecká se v utkání s Niculescovou opírala o výborný servis, který létal rychlostí skoro 200 km/h.. Ke svému loňskému rekordu 205 km se však nepřiblížila. "Nebude mi vadit, když budu podávat rychlostí sto devadesát do kurtu a nebude to taková rána do autu," řekla Hradecká, která si vysloužila potlesk i od bývalé hvězdy Heleny Sukové.

V květnu vyhrála Hradecká turnaj ITF na Spartě a v případě úspěchu na Štvanici by mohla získat pražský double. "Do finále je ještě cesta daleká," culila se svěřenkyně trenéra Jiřího Fencla.

Příští soupeřkou Hradecké, aktuálně 106. hráčky světa, bude Anabel Medinaová-Garriguesová. Se Španělkou letos hrála ve Štrasburku, kde v druhém kole po setu odstoupila. "Bolelo mě zápěstí," vzpomínala Hradecká. V pátek čeká mnohem těžší zápas. "Anabel nedá balon zadarmo, má vyrovnané údery a dobře běhá," řekla Češka.

Tenisový turnaj žen ECM Prague Open v Praze (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Medinaová (5-Šp.) - Castaňová (Kol.) 6:4, 6:2, Schnyderová (Švýc.) - Cornetová (Fr.) 6:2, 6:1, Hradecká (ČR) - Niculescuová (Rum.) 6:1, 6:2, Szavayová (7-Maď.) - Benešová (ČR) 6:1, 7:5.

Čtvrtfinálové dvojice: Hradecká (ČR) - Medinaová-Garriguesová (5-Šp.). Záhlavová-Strýcová (8-ČR) - Larssonová (Švéd.), Schnyderová (Švýc.) - Tatišviliová (Gruz.), Szavayová - Hercogová (Slovin.).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud