29. srpna 2010 • 12:09

Serena ji chtěla zabít, sudí bude na US Open znovu

Autor: ČTK, tbl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenisová rozhodčí, které loni na US Open Serena Williamsová údajně vyhrožovala zabitím, bude ve Flushing Meadows i letos. Podle agentury AP nevidí organizátoři jediný důvod, proč by Šino Curubučiová měla na posledním grandslamu sezony chybět.



"Je to rozhodčí světové extratřídy a věříme jejím schopnostem," uvedli v prohlášení. "Představí se v zápasech mužů i žen a na kurtech bude jak na umpiru, tak jako čárová rozhodčí," dodali.

Na setkání Williamsové a japonské rozhodčí však na letošním US Open, které startuje v pondělí, nedojde. První tenistka světa si v restauraci pořezala nohu a po operaci se nestihla včas uzdravit.


Curubučiová na sebe upozornila před rokem v semifinále US Open, kdy za stavu 5:6 a 15:30 v druhé sadě ohlásila při druhém podání Williamsové chybu nohou, což pomohlo Belgičance Kim Clijstersové k mečbolu.

Americká tenistka poté neudržela nervy na uzdě a začala na Curubučiovou křičet. Údajně prý i to, že ji zabije. Hlavní sudí za to vítězku US Open z let 1999, 2002 a 2008 potrestala ztrátou dalšího fiftýnu a Clijstersová tak nečekaně lehce prošla do finále, které vyhrála.

Williamsová dostala za své vystoupení od Americké tenisové asociace pokutu 10.500 dolarů (asi 203 tisíc korun). Později jí navíc grandslamová komise dala další pokutu ve výši 82.500 dolarů (asi 1,6 milionu korun).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud