14. ledna 2011 • 15:15

Čtyřhru v Sydney ovládly Benešová se Záhlavovou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

České tenistky Iveta Benešová a Barbora Záhlavová-Strýcová získaly v Sydney titul ve čtyřhře. Ve finále porazily krajanku Květu Peschkeovou a Slovinku Katarinu Srebotnikovou 4:6, 6:4 a 10:7.



Na jejich úspěch může navázat Lukáš Dlouhý, který spolu s Australanem Paulem Hanleym postoupil do finále po výhře 7:5, 4:6, 10:8 nad indicko-pákistánskou dvojicí Rohan Bopanna, Ajsám Kúreší. O titul si zahrají s nejvýše nasazeným párem americkými dvojčaty Mikem a Bobem Bryanovými.

Benešová se Záhlavovou-Strýcovou si připsaly šestý společný titul v deblu. Naopak Peschkeová se Srebotnikovou přišly o šanci získat druhý titul za sebou a po triumfu minulý týden v Aucklandu zaznamenaly první prohru v sezoně.

V podobné situaci jsou před finále i Dlouhý s Hanleym. Česko-australská dvojice zatím v nové sezoně také nenašla přemožitele a po týden staré výhře v Brisbane bude ve finále útočit na druhý titul za sebou. Dlouhého čeká zápas o jubilejní desátý titul v deblu.

"Ve čtvrtfinále i v semifinále to byl těžký boj, kdy se rozhodovalo až ve třetím setu. Ve čtvrtfinále jsme dokonce s Paulem odvraceli dva mečboly. O to více se výhra cení," napsal Dlouhý v tiskové zprávě. "Finále bude opravdovou prověrkou před začátkem Australian Open. Věříme, že to dokážeme i přes to, že spolu hrajeme teprve třetí týden," dodal.

Ve finále ženské dvouhry získala titul Číňanka Li Na. Třetí nasazenou hráčku Kim Clijstersovou porazila 7:6 a 6:3, přestože v první sadě prohrávala s belgickou tenistkou už 0:5. Li Na získala čtvrtý titul v kariéře.

Clijstersová naopak v Sydney nenavázala na triumfy z let 2003 a 2007. Bývalá světová jednička si navíc připsala první porážku ve 14 finálových a semifinálových zápasech po předloňském návratu po mateřské pauze.

Zakopalová si v Hobartu o titul nezahraje

Česká tenistka Klára Zakopalová si o titul na turnaji v Hobartu nezahraje. V semifinále prohrála 3:6 a 2:6 s Australankou slovenského původu Jarmilou Grothovou, s kterou poté postoupila do semifinále čtyřhry.

Turnajová pětka Zakopalová tak přišla o možnost zahrát si dvanácté finále v kariéře. Osmadvacetiletá Češka dosud na okruhu WTA získala dva tituly, oba před šesti lety v Portoroži a Hertongenboschi.

Třiadvacetiletá rodačka z Bratislavy Grothová, která za Austrálii hraje od roku 2009, se ve finále utká s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Grothová i Zakopalová navíc můžou rozšířit sbírku deblových titulů, protože po čtvrtfinálové výhře 6:4, 7:5 nad česko-jihoafrickou dvojící Vladimíra Uhlířová, Natalie Grandinová postoupily do semifinále.

Tenisový turnaj v Sydney (tvrdý povrch):
Muži (dotace 422.300 dolarů):

Dvouhra - semifinále:
Simon (Fr.) - Gulbis (3-Lot.) 7:6 (7:1), 6:0, Troicki (4-Srb.) - Mayer (Něm.) 6:4, 7:6 (7:4).

Čtyřhra - semifinále:
Dlouhý
, Hanley (ČR/Austr.) - Bopanna, Kúreší (Ind./Pák.) 7:5, 4:6, 10:8.

Ženy (dotace 618.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Li Na (8-Čína) - Clijstersová (3-Belg.) 7:6 (7:3), 6:3.

Čtyřhra - finále:
Benešová, Záhlavová-Strýcová (ČR)
- Peschkeová, Srebotniková (3-ČR/Slovin.) 4:6, 6:4, 10:7.

Tenisový turnaj žen v Hobartu (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Grothová (6-Austr.) - Zakopalová (5-ČR) 6:3, 6:2, Matteková-Sandsová (USA) - Šuaj Pcheng (Čína) 4:6, 6:1, 6:1.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Grothová, Zakopalová (Austr./ČR) - Grandinová, Uhlířová (4-JAR/ČR) 6:4, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud