Pavel Novotný
30. března 2011 • 09:45

Totální zkrat: Vedla 5:1 a 40:0, stejně padla

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Otřepané, ale stále platné tvrzení o tom, že hrát se musí do posledního míčku si na vlastní kůži vyzkoušela bývalá světová jednička Ana Ivanovičová v utkání čtvrtého kola turnaje série Masters v Miami proti světové dvojce Kim Clijstersové. Ztratila zápas, který jen tak z paměti nevymaže.



Svojí belgickou soupeřku měla pohledná Srbka doslova na lopatě. První set sice rodačka z Bělehradu prohrála v tiebreaku, ve druhém však vyhrála 6:3 a i ve třetím jasně směřovala za vítězstvím.

Stav 5:1 pro Ivanovičovou, navíc vedení 40:0. Není co řešit. Vítězce letošního Australian Open Kim Clijstersové se však povedl neskutečný obrat. Navzdory jedenácti dvojchybám vyhrála následujících pět her v řadě a šokovanou devatenáctou hráčku světa dorazila v tiebreaku.

Třiadvacetiletá černovláska dokázala proměnit pouhých pět z nabídnutých dvaadvaceti brejbolů, což se ji stalo osudným. Po promarněných úvodních třech možnostech k zakončení utkání se krajanka Novaka Djokoviče dostala k mečbolům ještě za stavu 5:3, ale ani tady nebyla úspěšná. Po dvou hodinách a 17 minutách se trápení frustrované Ivanovičové skončilo.

Světová dvojka vstala z mrtvých.
Světová dvojka vstala z mrtvých.


„Měli byste vidět mojí raketu, rozsekala jsem ji na kousky a trošku jsem si i poplakala. Ale už je to dobré. Nevím, co jsem udělala špatně, nic bych neměnila, ale Kim hrála prostě skvěle. Bojovala jsem po celý zápas, ale prostě to nestačilo. Jsem samozřejmě zklamaná, ale chci si z utkání odnést to pozitivní,“ svěřila se po utkání vítězka French Open z roku 2008 Ivanovičová.

„I když jsem prohrávala 1:5, pořád jsem si říkala, že soupeřka musí stále vyhrát ještě čtyři míče a že ji to nedám zadarmo. Za stavu 0:40 ale už to bylo hodně těžký. Zkoušela jsem pořád tvrdě makat. Když jsem viděla, že soupeřka začíná být přeci jen méně agresivnější a začíná dělat více chyb, věděla jsem, že mám pořád šanci se zápasem něco udělat,“ popisuje málo vídaný obrat Belgičanka.

Rodačka z Bilzenu měla pro svojí soupeřku jen slova uznání. „Dnes Ana hrála opravdu skvěle. Už je to dlouho, co jsem ji viděla hrát tak výborně. Bylo strašně obtížné ji dnes porazit.“

Černý den pro Srbsko završila i další bývalá světová jednička a současná sedmá hráčka světa Jelena Jankovičová, která nestačila na rozjetou Němku Petkovičovou. Nástupkyně Steffi Gráfové si tak po vyřazení Caroline Wozniacké připsala další cenný skalp.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud