20. května 2011 • 12:43

Kvitovou čeká Arnová, Berdycha Robert

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká hvězda letošní tenisové sezony Petra Kvitová narazí jako devátá nasazená v prvním kole Roland Garros na Maďarku Gretu Arnovou. Dnešní los rozhodl také o tom, že prvním soupeřem turnajové šestky Tomáše Berdycha, loňského semifinalisty pařížského grandslamu, bude francouzský soupeř z kvalifikace Stéphane Robert.



Jednadvacetiletá Kvitová, letošní vítězka turnajů v Brisbane, Paříži a Madridu, patří k v favoritkám turnaje. S o jedenáct let starší Arnovou, letos vítězkou z Aucklandu, se dosud nestřetla.

"Arnová je zkušená, dobře servíruje a hraje rychle. Není to nic jednoduchého, ale to není žádné grandslamového kolo," řekl ČTK David Kotyza.

V 3. kole stojí Kvitové, která před rokem vypadla v Paříži v 1. kole, v cestě teoreticky Slovenka Dominika Cibulková. V osmifinále šestá nasazená Li Na z Číny a pak čtyřka Viktoria Azarenková, kterou Češka porazila ve finále Madridu.

Těžkou soupeřku v prvním kole má Andrea Hlaváčková, které losující Srbka Ana Ivanovičová přisoudila čtvrtou nasazenou Viktorii Azarenkovou z Běloruska. O moc lehčí los nemá Sandra Záhlavová, která nastoupí proti Číňance Li Na. Iveta Benešová se pokusí překvapit loňskou finalistku Samanthu Stosurovou z Austrálie.

Petra Kvitová ve Stromovce titul nezískala
Petra Kvitová ve Stromovce titul nezískala

Radek Štěpánek, který se vrací na kurty po pauze zaviněné zraněným kolenem, změří síly s domácím Richardem Gasquetem.

Berdych by v případě postupu do čtvrtfinále narazil na letos neporaženého Srba Novaka Djokoviče, kterého v prvním kole čeká Nizozemec Thiemo De Bakker. Obhájce titulu Rafael Nadal bude hrát s nevyzpytatelným Johnem Isnerem z USA, ve čtvrtfinále se může střetnou se Švédem Robinem Söderlingem, který ho předloni jako dosud jediný na Roland Garros porazil.

Světová jednička Caroline Wozniacká z Dánska toužící po prvním grandslamovém titulu má za soupeřku v 1. kole čtyřicetiletou Kimiko Dateovou-Krummovou z Japonska.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud