23. května 2011 • 21:19

Byla jsem hodně nervózní, říká Kvitová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenisová jednička Petra Kvitová nečekala, že po týdenní pauze způsobené zdravotními problémy vstoupí do grandslamového Roland Garros tak hladce a v úvodním kole povolí Maďarce Gretě Arnové pouze tři hry.



Sedmá hráčka světového žebříčku a jedna z favoritek pařížského turnaje byla s dnešním výkonem spokojená a dokázala si, že i na antuce dokáže soupeřku rychle dostat pod tlak. Jen prý musí vylepšit servis.

Kvitová naposledy hrála zápas předminulou neděli na turnaji v Praze, od té doby odpočívala a snažila se doléčit lehká zranění. Proto byla před dnešním zápasem plná očekávání, v jaké formě ji úvod druhého granslamu sezony zastihne.

"Určitě jsem trošku vypadla z rytmu, ale v trénincích jsem se cítila dobře a zdravotně to taky jde. Na grandslamu je první kolo vždy těžké, nevíte, co od sebe máte čekat. Navíc já jsem teď v jiné pozici, holky se na mě chtějí vytáhnout, takže je to pro mě těžší. Jsem ráda, že jsem to zvládla," pochvalovala si Kvitová v rozhovoru pro Radiožurnál.


Připustila, že před zápasem cítila nervozitu. Los jí totiž přisoudil jednu z nejtěžších možných soupeřek pro úvodní kolo - 31. hráčku světa Arnovou, která na začátku sezony dokázala porazit například Rusku Marii Šarapovovou. "Byla jsem hodně nervózní. Věděla jsem, že je to těžká soupeřka, která do toho chodí tak jako já a dobře servíruje," podotkla Kvitová.

Petra Kvitová v prvním kole problémy neměla
Petra Kvitová v prvním kole problémy neměla


Přesto Maďarce hned pětkrát sebrala podání. "Nevím, čím to bylo, ale dnes neservírovala tak dobře. Hodněkrát jsem ji brejkla a to mi trošku přidalo na sebevědomí. Říkala jsem si, že nehraje zase tak dobře, jak jsem si myslela, že bude hrát. Ale je to každopádně nepříjemná soupeřka a jsem ráda, že jsem ve druhém kole," těšilo Kvitovou.

Česká jednička věří, že v Paříži dojde daleko. Výhra jí dodala další porci sebevědomí. "Zápas mi napověděl, že můžu hrát i tady na té antuce dobře. Míče tu dobře letí, to sedí. Holky díky tomu hned dokážu dostat pod tlak, což je účel," řekla.

"Musím ale zlepšit servis. Technicky je dobrý, ale prostě nějak hapruje. Budeme se to snažit vyladit," dodala před nadcházejícím soubojem s Číňankou Čeng Ťie, přemožitelkou Sandry Záhlavové.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud