Pavel Novotný
24. května 2011 • 13:45

Nejsme na trhu, řval Llodra a hodil po ženě míč

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl smělé plány. Před domácím publikem chtěl na French Open postoupit co nejdále. Stopku však Michaelu Llodrovi již v prvním kole vystavil outsiter a 135. hráč světa Belgičan Steve Darcis, který svého soka zdolal 3:1 na sety. A to horkokrevný Francouz zjevně neunesl. Ve druhém setu hodil po jedné z pořadatelek tenisák. Za to dostal od hlavního rozhodčího El Jennatiho napomenutí.



Co dvaadvacátého nasazeného hráče tak vytočilo? Kromě nevyhovujícího stavu údajný neklid v hledišti, na což si také u sudího stěžoval. „Nejsme někde na arabském tržišti, neprodáváme tady koberce. A nikdo není schopen sjednat nápravu,“ řval třicetiletý tenista na sudího poté, co dostal za své extempore s hozeným tenisákem varování.

To vzhledem k národnosti rozhodčího, který pochází z Maroka, nebylo nejšťastnější přirovnání. Trapas svého svěřence se snažil po zápase žehlit i kouč Francouze Olivier Malcor. „Michael nechtěl nikoho urazit, s Jennatim má dobrý vztah a nikdy by si nedovolil urazit jeho ani Maroko. Slovy, která použil, chtěl jen vyjádřit, že je v hledišti neklid, a to opravdu byl. Oba se znají již deset let a nikdy mezi  nimi nebyl žádný problém.“

Belgičan překvapil svého soupeře
Belgičan překvapil svého soupeře


„Rozhodčí neměl dávat varování mně, ale naopak upozornit pořadatelé, aby sjednali v hledišti pořádek a aby zamezili pohybu diváků při hře,“ ruply nervy na pozápasové tiskové konferenci čtyřiadvacátému hráči světa.

Llodra se v Paříži dostal nejdále do čtvrtého kola a ani letos to nevylepší. „Rozhodnutí sudího bylo špatný, jen jsem řekl, aby dělal pořádně svou práci,“ nezvládal po utkání emoce Francouz.

„Rozhodčí zápas neukočíroval. Je hrozně jednoduchý, dávat mi varování, ale je to úplně k ničemu. Nebylo to vůbec tak vážné,“ snažil se omluvit své chování Llodra, který si však mnohem více než na neklid v hledišti může stěžovat na svůj výkon.

Organizátoři za Llodrovo chování žádné další postihy nechystají.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud