2. června 2011 • 16:41

Štěpánek zdolal i Seppiho a je v semifinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Radek Štěpánek drží naději na třetí titul na challengeru v Prostějově. Dvaatřicetiletý hráč se před dnešním zápasem čtvrtfinále turnaje Czech Open rozehrál s někdejší světovou jedničkou Ivanem Lendlem a po výhře 7:5 a 6:4 nad Italem Andreasem Seppim již postoupil do semifinále.



Daviscupový reprezentant Štěpánek se na utkání rozehrál s Lendlem. Nebylo to poprvé, co se s osminásobným grandslamovým vítězem dostal na kurt. "Vždycky to je čest a skvělé si s ním zahrát, bylo to výborné. Zeptal se mě, jestli nepotřebuji něco speciální, a rozehrál jsem se jako každý jiný den," usmál se Štěpánek.

Lendl, který v sobotu před finále odehraje v Prostějově exhibici, pak sledoval utkání z rohu hlediště s jednou ze svých pěti dcer Danielou, která s ním letos přijela.

V obou setech Lendl a zaplněné hlediště sledovali, jak Štěpánek vede 2:0, ale vzápětí ztrácí tři hry v řadě. "Tohle soupeři nesmím dovolit, když ho ženu a pak ho jedním špatným servisem dostanu do hry. To musím zlepšit," řekl Štěpánek.

Poslední český zástupce v soutěži zápas vyhrál za podpory diváků za hodinu a půl. "Člověk se cítí líp, když vyhraje dvakrát 6:2, ale táta mi říkal, že není důležité vyhrávat, když ti tam všechno padá, ale umění je vyhrávat, když ti to nejde. Neřekl bych, že mi to nejde, ale výpadky jsem si utkání zbytečně komplikoval," řekl.

Po využitém prvním mečbolu hodil míček do hlediště a snažil se trefit konkrétní osobu. "Seděl tam brácha se synem, ale přehodil jsem," řekl Štěpánek.
Soupeřem turnajové šestky Štěpánka v boji o finále bude buď nejvýše nasazený hráč a světová třináctka Michail Južnyj z Ruska, nebo Kazach Jurij Ščukin.

"Je jedno, kdo postoupí, vždycky musím hrát svoji hru," konstatoval Štěpánek, který prostějovský challenger vyhrál v letech 2004 a 2005 a loni prohrál ve finále.

Dvouhra - čtvrtfinále:

Štěpánek (6-ČR) - Seppi (3-It.) 7:5, 6:4,
Muňoz de La Nava (Šp.) - Estrella (Dom. rep.) 5:7, 7:5, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud