14. června 2011 • 18:06

Šafářová padla z mečbolu, Serena návrat zvládla

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Generálka na Wimbledon staronové české ženské tenisové dvojce Lucii Šafářové nevyšla. Po nedělním finále na tvrdém povrchu v hale v Kodani si na trávě v Eastbourne zahrála jen jeden zápas.



V něm měla na dosah postup, ale proti šesté nasazené Marion Bartoliové z Francie nevyužila mečbol a prohrála 3:6, 6:3 a 6:7. Vítězný návrat po roční pauze prožila bývalá světová jednička a loňská wimbledonská šampionka Američanka Serena Williamsová.

Čtyřiadvacetiletá Šafářová, 32. ve světovém žebříčku, měla dnes stejně jako po celý minulý týden v Kodani slabší úvod, ale po prohrané úvodní sadě začala zápas otáčet. Ve třetím setu za stavu 5:4 podávala na vítězství, pak vedla v tie-breaku 4:1 a jako první si připravila mečbol, šance však nevyužila a podlehla ve zkrácené hře 7:9.

Úvodní zápas prvního kola naopak zvládla ostře sledovaná Serena Williamsová. V tenisovém kolotoči chyběla rok přesně od svého triumfu ve Wimbledonu, nejprve kvůli vážně poraněnému chodidlu, pak ji postihla plicní embolie. Při comebacku vydřela vítězství nad Bulharkou Cvetanou Pironkovovou, loňskou wimbledonskou semifinalistku porazila 1:6, 6:3 a 6:4.

"Je to neuvěřitelná hráčka, loni ve Wimbledonu porazila Venus (starší sestra Williamsové), a když jsem viděla los, řekla jsem si: O můj Bože!" přiznala Serena Williamsová, která na kurtu působila nervózně a pomale. "Jsem trochu zrezavělá, ale užívám si návrat na trávu. Uvidím, jak se budu cítit a jak to půjde dál," dodala.

Zprvu se zdálo, že její první utkání po návratu rychle skončí. Když v prvním setu prohrávala 0:4, mrštila raketou a první game získala až v šesté hře. Sadu ztratila za 27 minut.

"Bylo to rychle pryč, což bylo zneklidňující. Navíc jsem strašně moc kazila, ale věřila jsem, že přijde nějaký impulz a chytím se," řekla Serena Williamsová. Od druhé sady lépe podávala, trefovala vítězné údery a za podpory klasického povzbuzování sama sebe pokřikem "pojď" zápas otočila.

Ve druhém kole dojde na opakování loňského finále Wimbledonu a Serena Williamsová vyzve Rusku Veru Zvonarevovou. "Moc si z loňského finále nepamatuji. Ona je skvělá a já nemám co ztratit. Co se stane, stane se," řekla Američanka.

Ženy:

Dvouhra - 1. kolo:

Bartoliová (6-Fr.) - Šafářová (ČR) 6:3, 3:6, 7:6 (9:7),
Jovanovská (Srb.) - Pavljučenková (Rus.) 7:6 (11:9), 6:4,
Zvonarevová (1-Rus.) - Watsonová (Brit.) 6:3, 6:3.

Muži:

Dvouhra - 1. kolo:

Tsonga (1-Fr.) - Istomin (Uzb.) 6:2, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud