22. června 2011 • 23:17

Vítězný Berdych: Vždy to může být lepší

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český tenista Tomáš Berdych je po dvou vítězných utkáních ve Wimbledonu se svými výkony spokojený. Povedlo se mu plnit záměry, s nimiž do zápasů šel. Dnes ho při hladkém vítězství nad Francouzem Julienem Benneteauem potěšilo, že se vypořádal se silným větrem na kurtu.



"Při hodnocení si říkám, že to vždy může být lepší. Ale dnes jsem spokojený s tím, jak to probíhalo. Těší mě to o to víc, že podmínky byly dost větrný. To není nic příjemného," řekl Berdych, který stejně jako soupeř musel čekat na začátek utkání kvůli dešti dvě a půl hodiny.

"Pro mě se tím nic nezměnilo. Odpočíval jsem v šatně, ležel jsem na lehátku a asi 40 minut jsem prospal. Takže úplně v pohodě," řekl Berdych. Mnohem víc by mu prý vadilo, kdyby se utkání často přerušovalo.

I během zápasu chvíli mírně pršelo, ale hrálo se bez přerušení. "Ani to neklouzalo při pohybu, ale párkrát jsem cítil, že balon sjel trochu víc, než když je tráva ideálně suchá. Ale neměl jsem s tím problém," uvedl.

"Soupeř v prvním setu velmi špatně servíroval, tím mi dost pomohl. Ve druhém setu zlepšil servis, hlavně první," vrátil se Berdych ke druhé sadě, o kterou musel víc bojovat. "Druhý set se tak trochu natáhl. Ale když ty sety budou vždy jako dnes ten druhý, já se nebudu zlobit."

Celkově je zatím s průběhem Wimbledonu, kde se loni dostal do finále, spokojený. "S čím jsem do těch dvou zápasů šel, to se mi povedlo splnit. Takže v tomhle spokojenost. Vždy to může být o kousek lepší. Doufám, že to budu moci posouvat zápas od zápasu," dodal. "Hlavně nemám žádný zdravotní problém. To je asi nejdůležitější a ovlivňuje to i celkově atmosféru. Zatím všechno dobrý," prohlásil Berdych.

Dnes se snažil více chodit na síť. "Zaměřili jsme se na to už před přechodem na trávu," řekl. Zdůraznil ale, že bude vždy hráčem, který vychází ze hry od základní čáry a útok na síti si musí dobře připravit.

"U mě nikdy nepůjde o to, že tam naběhnu, budu to skvěle číst a dělat spoustu bodů. Vždy budu hrát agresivně zezadu a pak si na síť půjdu spíš pro lehký volej," řekl.

Berdych po loňském úspěchu odehrál obě utkání na kurtu číslo jedna, zatímco loni první zápasy hrál na vedlejších dvorcích. "Těžko říci, jestli je to výhoda. Pro mě je to pocta. Ale člověk se tam musí propracovat, není to zadarmo. Mně se to povedlo aspoň pro letošek, tak si to užívám," řekl český tenista, kterého ve třetím kole čeká Američan Alex Bogomolov.

"Nikdy jsem s ním nehrál. Vím samozřejmě, o koho jde, takovej solidní borec, vyrovnaný údery, bojovník. Musíme si s (trenérem) Tomem (Krupou) sednout a probrat, co viděl on. Ale zase to skončí u toho, že se musím držet toho svého, co funguje, a musím se soustředit na to, co budu na kurtu předvádět já," uzavřel Berdych.

Tomáš Berdych zatím hraje skvěle
Tomáš Berdych zatím hraje skvěle

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud