30. června 2011 • 01:00

Navrátilová tvrdí: Wimbledon vyhraje Kvitová!

Autor: jj, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V komentátorské kabině se musí držet, aby nedávala své sympatie příliš najevo. Ale tenisová legenda Martina Navrátilová pečlivě sleduje cestu Petry Kvitové Wimbledonem a drží jí palce. "Je mým tipem na šampionku," řekla devítinásobná vítězka z All England Clubu deníku Sport před čtvrtečním semifinále, ve kterém se Kvitová popere s Běloruskou Azarenkovou.



Martina Navrátilová vyhrála svůj první grandslamový turnaj v roce 1978 právě ve Wimbledonu. Bylo jí 21 let, stejně jako je dnes Petře Kvitové. A česká bojovnice stejně jako její velký dětský vzor hraje levou rukou...

"Bavili jsme se hlavně o tom, že v historii není tolik skvělých levaček. Chlapů je víc, ale mezi ženami jsem to jen já, Monica Selešová a Ann Jonesová. Kdo je čtvrtá nejlepší levačka? Možná to bude Petra," věří Martina Navrátilová.

"Mně už se líbila v Paříži, kde jsem tvrdila, že může Wimblas vyhrát. Kdybych si tady mohla na někoho vsadit, tak bych si vsadila na ni," řekla Sportu wimbledonská legenda.

Ceská lvice jede! Rozjetá Kvitová postoupila do semifinále a míří za vítězstvím ve Wimbledonu
Ceská lvice jede! Rozjetá Kvitová postoupila do semifinále a míří za vítězstvím ve Wimbledonu

"Líbí se mi, jak hraje, hlavně si jde pro vítězné míče. I když kazí, pořád má dvakrát tolik vítězných míčů než zkažených, což je vynikající poměr," vyjmenovává Navrátilová Kvitové přednosti.

Martina Navrátilová mává divákům na wimbledonském centrkurtuFoto Reuters

A může jednadvacetiletá Češka opravdu ve Wimbledonu zvítězit, jako se to stejně staré Navrátilové povedlo před 31 lety?

"Proč ne? Je tam jenom Šarapovová, která už má odsud titul. Ostatní holky ze semifinále nemají grandslamové zkušenosti. Jednou se to musí prorazit. Loňské semifinále by jí mělo pomoct. Vlastně i ta porážka z Paříže by jí mohla pomoct."

Kvitová si prý zatím pro žádnou radu ke svému dětskému idolu nepřišla. "Říkala, že se se mnou bude bavit až před finále, kdyby potřebovala nějakou radu. Zatím to zvládá všechno dobře. Přeju jí to," usmívá se Martina Navrátilová.

Velký rozhovor s Martinou Navrátilovou čtěte ve čtvrtečním Sportu!

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud