2. července 2011 • 19:34

Navrátilová: Kvitová nevyhrála naposledy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští tenisoví fanoušci se mají na co těšit! Česká tenistka Petra Kvitová totiž dnes nevyhrála Wimbledon naposledy! Alespoň to tvrdí devítinásobná wimbledonská šampionka Martina Navrátilová. Z výkonu Kvitové byla nadšena i francouzská wimbledonská vítězka z roku 2009 Amélie Mauresmová.



"Je to šampionka, zasloužila si to," řekla Navrátilová. "Mohla vyhrát zápas i snáz. Hrála odvážný tenis, kdyby jí to víc vycházelo, mohlo to být 6:2, 6:2. I tak hrála mnohem líp než Šarapovová," prohlásila tenisová legenda.

"Měla větší razanci v základních úderech. Její servis byl účinnější. Měla pestřejší hru, zasloužila si to," zdůraznila Navrátilová.


"Myslím, že to není naposledy, co tu vyhrála. Nechci na ni vyvíjet další tlak, ale myslím, že to je začátek dobrý kariéry," uvedla. "Jak řekl Jan Kodeš, zrodila se hvězda. Možná to nebylo přes noc. Je to skvělé, jsem z ní nadšená," dodala.

Podle Mauresmové sehrála Kvitová neuvěřitelný zápas. "Byla o třídu lepší než Maria prakticky ve všech ohledech. Dobře servírovala, ale především měla neuvěřitelné returny. Má impozantní rychlost, takže je takřka vždy ve správném postavení," řekla ČTK vítězka Wimbledonu z roku 2006.

"Už si nějakou dobu říkáme, že přichází nová generace, a Petra je jasně tváří této nové generace. Přes rokem to nevypadalo, že se dostane na takovou úroveň. Myslela jsem, že to bude spíš Viktoria Azarenková nebo někdo takový. Opravdu udělala velmi rychlý pokrok," uvedla Mauresmová. "Dnes ukázala úžasnou úroveň hry," ocenil výkon jednadvacetileté české tenistky.

Na výkon Kvitové byla zvědavá i legendární Martina Hingisová
Na výkon Kvitové byla zvědavá i legendární Martina Hingisová

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud