Pavel Novotný
7. července 2011 • 14:30

Trapas! Měla odvracet mečbol, zvonil jí mobil

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Není vůbec nic lehkého nastoupit v prvním kole turnaje proti světové jedničce. Zvlášť, když jste hráčkou sedmé světové desítky. Snažíte se co se dá, ale soupeř je nad vaše síly. Své o tom ví Francouzka Alize Cornetová, která v prvním kole turnaje v Bastadu marně vzdorovala Dánce Wozniacké. A tak zvolila – pravda, neúmyslně – poněkud netradiční způsob, jak vyvést soupeřku z koncentrace. Mobilní telefon!



Tenisté i tenistky často na turnajích používají celou škálu metod, jak dostat protivníka z tempa. Dlouhá příprava na výměnu, nekonečné driblování s míčkem před podáním, zavazování již tak pevně sešněrovaných tkaniček nebo dokonce ošetření do lékaře.

Aby však někdo zkoušel svého soupeře vytočit pomocí mobilního telefonu, to tady ještě nebylo.

Jednadvacetiletá Francouzka Alize Cornetová se v souboji s o půl roku mladší Dánkou marně pokoušela o překvapení. Wozniacká vyhrála první set ne příliš přesvědčivě, ale přesto 6:4, a i ve druhé sadě vše směřovala k podobnému konci.

Rodačka z Odense vede 5:4 na gamy a 40:30 při vlastním podání. Mečbol je na světě a diváci čekají rychlý konec.

Caroline Wozniacká se jen smálaFoto /YouTube/
Když tu utkání přeruší hlasité vyzvánění mobilního telefonu. Dánka se servisem vyčkává a celá hala se dívá, který zapomnětlivý fanoušek zapomněl vypnout svůj přístroj.

K překvapení všech se však ke své tašce rozeběhne právě Francouzka. Rychlým pohybem vše napravuje, pobavení celého hlediště i samotné Wozniacké však již zabránit nedokáže.

Úsměv nakonec přemůže i Cornetovou, která se cestou zpět na základní čáru omlouvá fanouškům i své soupeřce.

"Taktika" zafungovala jen napůl. Wozniacká mečbol nevyužila, dokonce celý game ztratila, ale vítězství v zápase si již ujít nenechala. Radost ji však vydržela jen do dalšího kola, kde musela vzdát pro zranění ramena duel se Safií Arvidssonovou.

Kdo však sympatické Francouzce během mače se světovou jedničkou volal, se zjistit nepodařilo.

Caroline Wozniacká se rozhodně nestydí
Caroline Wozniacká se rozhodně nestydí

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud