22. července 2011 • 10:00

Tenisová "dračice". Nejtlustší hráčka světa

Autor: nap
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pohyb po dvorci rozhodně k jejím největším zbraním nepatří. Přesto se bolivijská tenistka Maria Fernanda Álvarezová (22) může pyšnit pozicí jedničky své země a postavením ve třetí stovce světového žebříčku. A to vše navzdory své vyvinuté postavě.



Že nadbytečná kila nemusí být vždy jen na škodu, ukázala Álvarezová o tomto víkendu, kdy si  dokonce zahrála finále turnaje nižší kategorie v kolumbijské Bogotě.

Bývalá patnáctá hráčka světa mezi juniorkami kašle na nějaké to kilčo navíc. Své soupeřky přehrává tvrdými údery a především neutuchající zarputilostí.

Dietolog by nad jejími stravovacími návyky pravděpodobně zaplakal, bolivijská hráčka si však z uštěpačných poznámek a významných pohledů okolí nic nedělá.



V minulosti se svými rozměrnějšími tvary mohla "pochlubit" především Jihoafričanka Mariaan de Swardtová, která sice vehementně udávala svojí hmotnost na 67 kilogramech , a to navzdory skutečnosti, že ručička na její váze musela podle blízkého okolí výrazně překročit osmdesátikilovou hranici. Swardtová tak nakonec přiznala údaj 77 kilo, i to však byl dle všeho údaj podhodnocený.

Jaká je současná hmotnost její následovnice Álvarezové se prozatím zjistit nepodařilo.

Bolivijka v akci.
Bolivijka v akci.


Vstoupit do diskuse
5
Články odjinud


Články odjinud