4. srpna 2011 • 07:37

Štěpánek smetl Odesnika a zahraje si o čtvrtfinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Radek Štěpánek snadno prošel do osmifinále turnaje ATP ve Washingtonu. Domácího Wayna Odesnika, který nahradil zraněného druhého nasazeného Mardyho Fishe a na okruh se vrátil po trestu za dopingový prohřešek, porazil dvakrát 6:1 za necelou hodinu. O účast ve čtvrtfinále se karvinský rodák utká s Finem Jarkkem Nieminenem, s nímž má vyrovnanou bilanci 2:2.



Pro Odesnika byl zápas se Štěpánkem prvním po roce a půl, který si v konkurenci světových tenistů zahrál. Odpykával si trest za to, že v lednu převážel do Austrálie ampule s růstovým hormonem. Původně měl stop na dva roky, loni v prosinci mu jej mezinárodní federace ITF zkrátila na polovinu.

Proti českému tenistovi v úvodním gamu udržel servis, ale po dvouhodinové přestávce kvůli dešti dalších 11 her ztratil. "Před pár lety by mi ta porážka více vadila. Teď jsem rád, že jsem si po roce a půl mohl vůbec zahrát, v kapse mám nějaké peníze a budu se těšit na další turnaj," řekl Američan, který býval v žebříčku na 77. místě a teď je 161.

Štěpánek má tvrdé povrchy v oblibě a získal na nich všechny čtyři své tituly. Odesnikovi nedal vůbec šanci, navíc po svém podání ztratil pouhých sedm fiftýnů. "Není správné, co udělal, zkazil si tím život a teď s tím musí žít," konstatoval český tenista.

Washingtonský podnik slouží jako příprava na US Open. Poslední grandslam roku začne 29. srpna.

Dvouhra - 2. kolo:

Štěpánek (ČR) - Odesnik (USA) 6:1, 6:1,
Troicki (3-Srb.) - Harrison (USA) 7:5, 6:2,
Young (USA) - Melzer (4-Rak.) 6:7 (6:8), 6:4, 3:1 skreč,
Verdasco (5-Šp.) - Matoševič (Austr.) 6:4, 6:4,
Davyděnko (9-Rus.) - Ebden (Austr.) 6:3, 7:5,
Russell (USA) - Malisse (14-Belg.) 7:6 (7:4), 2:3 skreč.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud