7. srpna 2011 • 04:58

TOP 10: Nejbohatší sportovkyně planety. Půvabné a v balíku!

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jste žena a chcete patřit ve sportu k nejlépe vydělávajícím hvězdám? Pak si zvolte jako svou profesi tenis. V elitní desítce nejbohatších žen jich totiž podle časopisu Forbes najdete hned sedm! Nutno říct, že velká část jejich příjmů nespočívá jen v odměnách získaných úspěchy na dvorci, ale především reklamními aktivitami a lukrativními smlouvami s řadou významných sponzorů. Své o tom ví ruská kráska Maria Šarapovová, která žebříčku vládne.



1. MARIA ŠARAPOVOVÁ (Rusko, tenis)

PŘÍJMY: 427,5 milionů korun

Ruská superstar se po vleklém zranění opět dostává do formy a projevuje se to i na jejich příjmech za vítězná utkání a turnaje. I kdyby však tyto peníze pominula, rozhodně nouzí trpět nebude. Lukrativní smlouvy a řada modellingových akcí jí zajišťují pohádkové sumy a jasné první místo.



Nic na jejím výsostném postavení nemůže změnit fakt, že ruská diva ve finále letošního Wimbledonu podlehla naší Petře Kvitové.

2. CAROLINE WOZNIACKÁ (Dánsko, tenis)

PŘÍJMY: 213,8 milionů korun

Světu vládne Wozniacká. Aspoň pokud jde o tenisový žebříček. Přesto, že půvabná Dánka ještě nevyhrála žádný grandslamový turnaj, půvabem, charismatem a bezprostředností se ani ona o nezájem sponzorů bát nemusí.

3. DANICA PATRICKOVÁ (USA, motorismus)

PŘÍJMY: 205,2 milionů korun

Svět motoristického sportu se klaní půvabné a neohrožené Danice Patrickové, která s grácií sobě vlastní vtrhla do výhradně mužské disciplíny.

Nesporný půvab však Američance zajišťuje dostatečnou pozornost i mimo závodní dráhu, což dokázala sérií odvážných fotek.

4. VENUS WILLIAMSOVÁ (USA, tenis)

PŘÍJMY: 196,65 milionů korun

Starší ze sester Williamsových patří ke stálicím současného ženského tenisu. Stejně tak je tomu i pokud jde o její příjmy.

5. KIM CLIJSTERSOVÁ (Belgie, tenis)

PŘÍJMY: 188,1 milionů korun

Na rozdíl od Šarapovové a spol. chybí světové tenisové dvojce bezprostřední tvář modelky. Její úchvatný příběh, který vyústil po mateřských povinnostech ziskem poháru na US Open, ji však dostal do záře reflektorů. Skvělé výkony na dvorci, ji právem přiřazují místo v elitní společnosti nejbohatších sportovkyň.

6. SERENA WILLIAMSOVÁ (USA, tenis)

PŘÍJMY: 179,55 milionů korun

Prožila si velmi těžké chvíle, když ji lékaři diagnostikovali plicní embolii, která bezprostředně ohrožovala nejen její další tenisovou kariéru, ale i život. Přesto se mladší ze sester Williamsových dokázala na dvorce vrátit a nedávno dokonce slavila turnajový triumf.

7. KIM JU-NA (KOREA, krasobruslení)

PŘÍJMY: 171 milionů korun

Do elitní společnosti se dostala ve své zemi velmi populární krasobruslařka Kim Ju-Na. V žebříčku časopisu Forbes obsadila fantastické sedmé místo.

8. LI NA (ČÍNA, tenis)

PŘÍJMY: 136,8 milionů korun

Nový čínský zázrak. Tenistka Li Na okouzlila nejlidnatější zemi světa skvělým triumfem na Roland Garros a na žebříčku popularity, ale i příjmů, vystřelila její hvězda prudce nahoru. A to zdaleka nemusí být konec.

9. ANA IVANOVIČOVÁ (SRBSKO, tenis)

PŘÍJMY: 102,6 milionů korun

Její výkony na dvorci již dlouhou dobu nejsou takové, jako za dob, kdy byla světovou jedničkou. Přesto příliv dolarů na účet Srbky Any Ivanovičové příliš na síle neztrácí.

Půvabná rodačka z Bělehradu totiž stejně jako řada jejich kolegyň sází na svojí krásu, která ji zaručuje výsostné postavení mezi celebritami.

10. PAULA CREAMEROVÁ (USA, golf)

PŘÍJMY: 94 milionů korun

Elitní desítku uzavírá golfistka Paula Creamerová, která svůj příjem má sice pod hranicí 100 milionů korun, ale i ona může s jistotou očekávat, že pozice "na chvostu" elitní TOP TEN nebude její konečná.

Ruská tenistka je jednou z nejvíc vydělávajících hráček světa
Ruská tenistka je jednou z nejvíc vydělávajících hráček světa


Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud