29. září 2011 • 10:56

Šarapovová reprízu finále Wimbledonu vzdala, Kvitová je v semifinále

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO, VIDEO - Ruská tenistka Maria Šarapovová se pomsty za prohrané finále Wimbledonu nedočkala. Čtvrtfinále turnaje v Tokiu proti Petře Kvitové musela v prvním setu za 3:4 vzdát kvůli zranění kotníku.



Česká jednička změří v boji o finále síly se čtyřkou světového žebříčku Věrou Zvonarevovou, která vyřadila krajanku Marii Kirilenkovou.

Očekávaná repríza finále letošního Wimbledonu skončila v Japonsku už po pětatřiceti minutách. Dvojka světového žebříčku Šarapovová při vlastním podání zaškobrtla a podvrtla si kotník na levé noze.

"Odehrála jsem míč a pak nějak divně dopadla na levou nohu. Ucítila jsem ostrou bolest a najednou jsem byla na zemi. Věděla jsem, že s tím nepůjde pokračovat," řekla Šarapovová.

Čtyřiadvacetiletá Ruska si okamžitě zavolala lékařskou pomoc, ale s viditelně otékající nohou zápas v zápětí skrečovala a zamířila do nemocnice na vyšetření magnetickou rezonancí. "Je to škoda, protože jsme obě hrály dobře. Byl to skvělý zápas, ale sama jsem viděla, že noha byla opravdu nateklá. Doufám, že bude v pořádku," popřála soupeřce Kvitová.

Podívejte se na zranění Marie Šarapovové:


Před nečekaným koncem utkání si obě soupeřky, jejichž dosavadní zápasová bilance byla 1:1, držely podání. K brejkbolu se propracovala jen Ruska za stavu 3:3.

Jednadvacetiletá Češka už myslela na páteční semifinále se Zvonarevovou. "Naposledy jsem spolu hrály na antuce v Madridu a porazila jsem ji. Je to velice dobrá hráčka, skvěle servíruje a má výborné údery," chválila Kvitová rodačku z Moskvy, s níž dosud hrála čtyřikrát. Dvakrát ji porazila na antuce, na tvrdém povrchu, který je i v Tokiu, naopak pokaždé prohrála.

V druhém semifinále turnaje dotovaného více než dvěma miliony dolary si zahraje Viktorie Azarenková s Polkou Agnieszkou Radwaňskou. Běloruská turnajová trojka vyřadila Marion Bartoliovou po setech 7:5 a 6:0, Radwaňská ukončila čtvrtfinále s Kaiou Kanepiovou v tie-breaku druhého setu.

Maria Šarapovová musela čtrtfinále proti Petře Kvitové vzdát kvůli zranění kotníku
Maria Šarapovová musela čtrtfinále proti Petře Kvitové vzdát kvůli zranění kotníku

Tenisový turnaj žen v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 2,060.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kvitová (5-ČR) - Šarapovová (2-Rus.) 4:3 skreč.
Azarenková (3-Běl.) - Bartoliová (7-Fr.) 7:5, 6:0,
Zvonarevová (4-Rus.) - Kirilenková (Rus.) 6:3, 6:3.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Kingová, Švedovová (3-USA/Kaz.) - Grandinová, Uhlířová (JAR/ČR) 6:4, 6:4.

Vstoupit do diskuse
2

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud