3. října 2011 • 12:30

V TOP 50 je už sedm Češek! Více tenistek v elitě má jen Rusko

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po planetě běhají jen čtyři tenistky lepších kvalit, než Petra Kvitová. Aspoň podle světového žebříčku. Rodačka z Fulneku dnes našla své jméno na pozici světové pětky. Tak vysoko nikdy nebyla. Wimbledonskou vítězku však mezi elitními padesáti hráčkami světa jistí početná skupina dalších.



Na 28. příčce je bývalá přítelkyně Tomáše Berdycha a česká dvojka Lucie Šafářová, záda ji jistí na dvaatřicáté příčce kometa letošní sezony Petra Cetkovská, dvaačtyřicáté místo patří Kláře Zakopalové, o dvě pozice níže je Barbora Záhlavová-Strýcová.

Na pětačtyřicáté příčce se vyhřívá Iveta Benešová, do první padesátky se vejde i Lucie Hradecká, která mimo jiné v prvním kole turnaje v Pekingu trápila ve třech setech světovou jedničku Caroline Wozniackou.

České tenistky čeká pátého a šestého listopadu finálový duel s Ruskem, které nastoupí v domácím prostředí v Moskvě bez své hlavní hvězdy Marie Šarapovové. Ruský tým má v elitní padesátce devět tenistek, což jim zajišťuje bezkonkurenční první pozici právě před Češkami.

U mužů je již dlouhodobě situace diametrálně odlišná. Stabilní dvojici Berdych - Štěpánek doplňuje na sedmasedmdesátém místě již jen Lukáš Rosol.

Petra Kvitová na turnaji v Tokiu
Petra Kvitová na turnaji v Tokiu


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud