22. listopadu 2011 • 22:25

Expres zase jede! Federer smetl Nadala a je v semifinále

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švýcarský expres už zase nabírá obrátky. Roger Federer nedal ve druhém zápase skupiny B na Turnaji mistrů v Londýně nejmenší šanci svému španělskému rivalovi Rafaelu Nadalovi a po vítězství 6:3 a 6:0 si zajistil postup do semifinále.



V dalším utkání skupiny B Jo-Wilfried Tsonga z Francie porazil Mardyho Fishe z USA 7:6 a 6:1 a připsal si první výhru.

Federer od začátku zápasu dokazoval, že ho závěr roku zastihl ve skvělé formě a že je právem považován za největšího favorita posledního turnaje roku. Údery rozděloval na rozdíl od unaveného Nadala s lehkostí a přesností jako v dobách, kdy vládl světovému tenisu a patřila mu první příčka v žebříčku ATP.

Při svém servisu ztratil za celou dobu pouze osm fiftýnů a mohl se tak soustředit na to, jak sebrat soupeři jeho podání. To se mu poprvé povedlo za stavu 3:2 v prvním setu a hned dokonce čistou hrou. Sadu Švýcar v klidu dotáhl k vítězství a zbytek utkání proměnil v exhibici plnou nechytatelných vítězných úderů.

Nadal působil zlomeně a nakonec kurt opouštěl s potupným "kanárem". Federer mu připravil teprve devátou a zároveň nejtěžší porážku z dosavadních 26 vzájemných duelů.

Tsonga porazil Fishe z USA 7:6 a 6:1 za devadesát minut. Francouzský hráč si tak připsal po nedělní prohře s Federerem na konto první výhru ve skupině B a udržel si naději na postup do semifinále.

Tsonga měl převahu v celém utkání. V první sadě dvakrát získal podání soupeře, ale o brejk vždy přišel. Sadu tak Francouz získal až ve zkrácené hře. I druhý set začal výměnou podání, ale pak už šestý nasazený Tsonga dominoval. Američan, který měl v poslední době problémy s levým stehenním svalem, častěji chyboval.

"Jsem nadšený ze své letošní první výhry na Turnaji mistrů," řekl Tsonga a věřil, že ve čtvrtek proti Nadalovi vybojuje semifinále. "Semifinále je na dosah a to je dobrá zpráva. Proti Fishovi jsem hrál výborně, ale slibuji, že budu ještě lepší," tvrdil.

Český tenista Tomáš Berdych měl po pondělní prohře se Srbem Novakem Djokovičem volno a připravoval se na středeční zápas, v kterém nastoupí proti Janko Tipsarevičovi. Srb nahradil zraněného Brita Andyho Murrayho, který z turnaje odstoupil kvůli zraněným tříslům.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 5,93 milionu eur):
Dvouhra - skupina B:
Federer (4-Švýc.) - Nadal (2-Šp.) 6:3, 6:0, Tsonga (6-Fr.) - Fish (8-USA) 7:6 (7:4), 6:1.

1. Federer 2
2
0 4:1 2
2.
Tsonga 2
1 1
3:2 1
3. Nadal 2 1 1 2:3 1
4. Fish (8-USA) 2 0 2 1:4 0

Čtyřhra - skupina B:
Llodra, Zimonjič (2-Fr./Srb.) - Bopanna, Kúreší (5-Indie/Pák.) 7:6 (8:6), 6:3,
Mirnyj, Nestor (5-Běl./Kan.) - Fyrstenberg, Matkowski (8-Pol.) 6:4, 6:3.

1. Mirnyj/Nestor(3-Běl./Kan.) 2
2
0 4:1 2
2. Fyrstenberg, Matkowski (8-Pol.) 2
1 1
3:2 1

Llodra/Zimonjič (2-Fr./Srb.) 2 1 1 3:2 1
4. Bopanna/Kúreší (5-Indie/Pák.) 2 0 2 1:4 0
Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud