Jan Jaroch
23. listopadu 2011 • 09:45

Nadalovo Waterloo: Nejkrutější porážka s Federerem

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šestadvacátá epizoda tenisových hvězdných válek Roger Federer – Rafael Nadal se v na lonýdnském Turnaji mistrů zvrhla ve vražděných neviňátek. Federer Express přejel španělského toreadora nejbrutálněji v životě 6:3, 6:0. Za pouhých 61 minut!



„Je to zaručeně jedno z nejkrásnějších vítězství kariéry, protože přišlo proti mému největšímu rivalovi,“ jásal třicetiletý Federer, který před úterní srážkou prohrál s Nadalem 9 z posledních 11 duelů. Drtivý debakl, který mu Nadal připravil ve finále French Open 2008 (6:1, 6:3, 6:0) tentokrát opětoval Švýcar nemilosrdným výkonem.

„Někdy jste prostě na kurtu vykolejení. Tak jako já byl tenkrát v Paříži a Rafa dnes. Vše, o co se pokoušíte, nefunguje a ten, jemuž se daří, roste míček od míčku. Než se nadějete, debakl je na světě,“ usmíval se Federer, jenž sice ve vzájemné bilanci stále ztrácí 9:17, v hale však Nadala porazil ve všech čtyřech zápasech. „Rafa má antuku a je dobře, že i já mám svůj povrch.“

Sedmnáct tisíc diváků v londýnské 02 Areně čekalo velké divadlo. Jenže od stavu 2:2 v první sadě bral Federer 10 z dalších 11 her. Nadal, který vypadal nepřipravený a o krok pomalejší než obvykle, nebyl schopný ani zabojovat. Ve druhé sadě vyhrál jen 9 míčů z celkových 35. Trefil jen 4 vítězné údery oproti Švýcarovým 28.

„Dnes na mě hrál prostě příliš dobře, musím to přijmout,“ pokýval hlavou smutný Rafa, kterého zatím v Londýně stíhá jedna rána za druhou. V nedělním zápase s Mardym Fishem měl žaludeční problémy, v úterý mu muselo být na kurtu nevolno z Federerova kosmického výkonu.

Španěl rytířsky přešel své problémy s ramenem, kvůli nimž nebyl schopný v pondělí ani trénovat. Nechtěl se vymlouvat, dal všechen kredit Federerovi.

„Rozhodně teď ale není čas na to se loučit a klesat na mysli. Nepřestanu bojovat, pořád mám šanci na semifinále,“ přepnul hned po utkání do bojového módu Nadal. Pokud ale ve čtvrtek neporazí Jo Wilfrieda Tsongu, mezi čtyři nejlepší se nepodívá.

To Federer se půjde v ten samý den na kurt pouze proběhnout. V duelu s Fishem mu půjde maximálně o protažení aktuální vítězné šňůry na 15 zápasů.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud