25. listopadu 2011 • 08:21

Zklamaný Nadal po vyřazení: Neprožívám nejlepší období, jsem dole

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský tenista Rafael Nadal po čtvrteční prohře 6:7, 6:4 a 3:6 s Jo-Wilfriedem Tsongou, který tak na úkor světové dvojky prošel do semifinále Turnaji mistrů, nehledal výmluvy. Po zápase uznal, že soupeř si postup zasloužil.



"Nehrál jsem dobře. V prvních dvou setech to bylo docela slušné, ale abych vyhrál takový zápas, musel bych předvést něco extra. A to se mi nepovedlo," řekl Nadal. "Jo si postup zasloužil víc než já," přidal pětadvacetiletý Španěl.

Šestadvacetiletý Tsonga, který ze skupiny B postoupil spolu s Rogerem Federerem, byl z první semifinálové účasti na Turnaji mistrů v kariéře v euforii. "Hrál jsem fantastický tenis," prohlásil.

K výhře mu prý pomohlo i video z Australian Open 2008, kde na cestě do finále vyřadil také Nadala. "Koukal jsem se na to a říkal jsem si: Páni! Tehdy jsem měl hodně síly, tvrdší údery a byl jsem rychlejší, ale zase jsem hrál jako šílenec. Letos jsem si to srovnal v hlavě," dodal.

Vypadnutím v základní skupině Nadal potvrdil, že Turnaj mistrů není jeho nejoblíbenějším podnikem. Bývalý první hráč světa se na závěrečném podniku sezony představil pětkrát a jen jednou (loni) došel do finále.

Letos navíc neměl nijak oslnivou formu. Získal sice tři tituly včetně grandslamového Roland Garros a zahrál si mimo jiné ve finále US Open a Wimbledonu, to je však pro světovou dvojku málo.

"Jednou jste nahoře, podruhé zase dole. Já teď neprožívám nejlepší období. Hlavně konec roku pro mě byl hodně těžký," uvedl Nadal. "Důvodů je hodně, mohl bych o nich mluvit hodinu. Asi jsem nehrál s takovým odhodláním a možná jsem byl unavenější než obvykle," řekl.

Rodáka z Mallorky nyní čeká finále Davisova poháru proti Argentině. A Nadal doufá, že na oblíbeném povrchu si alespoň částečně napraví náladu z nepovedeného roku. "Na antuce mám na všechno víc času. A taky mám štěstí, že když budu hrát špatně, tak mě může kapitán vyměnit," prohlásil.

Zklamaná světová dvojka během utkání s Francouzem Tsongou
Zklamaná světová dvojka během utkání s Francouzem Tsongou

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud