26. prosince 2011 • 14:50

Půvabná Hantuchová: Vánoce slavila na australské pláži

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na světě ji patří čtyřiadvacátá příčka, půvabná slovenská tenistka Daniela Hantuchová se však již vyhřívala i na pátém místě světa. A do elitní desítky by se rodačka z Popradu opět ráda vrátila. Přípravu na olympijskou sezonu dlouhonohá Slovenka zahájila na australských plážích, kde také oslavila Vánoce.



Nejdřív exhibiční turnaj v Singapuru a poté hurá k protinožcům, kde pro jednu z nejkrásnějších tenistek na okruhu začala tvrdá příprava. "Určitě je to trošku zvláštní slavit Vánoce v teple a na pláži, ale bylo to pro mě optimální řešení. V Austrálii budu mít dost času na aklimatizaci a mohu se dobře připravit na první turnaj v novém roce, uvedla pro cas.sk. Hantuchová.

Slovenská opora tak nemá ani příliš času na to být smutná z dlouhého odloučení od rodiny. "Když člověk tvrdě trénuje, ani nemyslí na to, že o Vánocích nemůže být s rodinou, říká Daniela.

A pořádný drill bude vítězka čtyř turnajů na okruhu WTA potřebovat, plány má totiž smělé. "Chci se vrátit mezi nejlepších deset tenistek světa a musím na sobě hodně pracovat. Chci hrát útočnější tenis, musím být psychicky odolnější a více využívat svoje dlouholeté zkušenosti."

Tím však ambice Slovenky rozhodně nekončí. Velkou motivací jsou o olympijské hry, které se konají v Londýně na travnatých dvorcích, kde se každoročně hraje i Wimbledon. "Tráva je mým nejoblíbenějším povrchem, bude se zde hrát i smíšená čtyřhra. V mixe jsem získala tituly na všech čtyřech grandslamových turnajích. Bylo by skvělé, kdyby se mi povedlo uspět i tady a přivést si medaili," věří si tenistka.

Tenisová sezona začíná pro Hantuchovou v australském Brisbane. Jak se ji povede naplnit cíle?

DANIELA HANTUCHOVÁ
narozena: 23.4.1983 v Popradu

výška/váha:

181 cm / 63 kg
vyhraných turnajů: 4
nejvýše na žebříčku: 5 (27. ledna 2003)
hraje rukou: pravou
Prize Money: 8 026 000 dolarů


Daniela Hantuchová dokáže potrápit kohokoliv
Daniela Hantuchová dokáže potrápit kohokoliv

Vstoupit do diskuse
8

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud