3. ledna 2012 • 09:38

Štěpánek vstoupil do sezony třísetovou výhrou nad Ebdenem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český tenista Radek Štěpánek vstoupil úspěšně do sezony v Brisbane, kde se mu tradičně daří. Třiatřicetiletý vítěz tohoto turnaje z roku 2009, jenž byl navíc v dalších ročnících ve finále a v semifinále, porazil v prvním kole 6:4, 3:6 a 6:3 domácího Matthewa Ebdena.



Šestý nasazený Štěpánek bojoval s rodákem z jihoafrického Durbanu dvě a čtvrt hodiny. Rozhodující brejk na 3:1 v třetím setu získal poté, co Ebden udělal dvojchybu. V druhém kole se Štěpánek utká s dalším třicátníkem Jarkkem Nieminenem z Finska, nad nímž v minulých třech duelech vyhrál.

Do čtvrtfinále nepostoupila Barbora Záhlavová-Strýcová, nad jejíž síly byla turnajová dvojka Andrea Petkovicová. Česká tenistka s favorizovanou Němkou prohrála 6:7 a 0:6.

"Má hodně variabilní hru, umí změnit tempo a skvěle se pohybuje," ocenila svou soupeřku Petkovicová, jež za měsíc ve Stuttgartu nastoupí v prvním kole Fed Cupu proti českému výběru.

"Pak mi ale můj kouč poradil, abych začala hrát vysoké míče, poté změnila rytmus a hrála rychlé míče, a to zabralo," řekla k jednoznačnému druhému setu.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud