5. února 2012 • 15:50

Kvitová: Nehrála jsem moc dobře a vyhrála, proto je to cennější

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvůli zranění z přípravy a méně nahraným hodinám v tréninku není tenistka Petra Kvitová ve formě podle svých představ. Počet vítězných míčů v její hře viditelně klesl, soupeřky tolik neničí, přesto vítězí a v 1. kole Fed Cupu v Německu pomohla dvěma body k postupu českého týmu.



Světová dvojka nejdříve v sobotu vydřela výhru na Julií Görgesovou, jednadvacátou hráčkou pořadí WTA, až poměrem 10:8 v třetí sadě. Dnes zdolala v další třísetové bitvě čtrnáctou hráčku světa Sabine Lisickou, přičemž v obou zápasech ztratila první set.

"Opravdu jsem tady nehrála moc dobře. Bylo to o bojovnosti a o tom, že jsem chtěla vyhrát. Nehrála jsem úplně hru, co normálně hraju," řekla Kvitová. "Ale i tak, když jsem nehrála dobře a vyhrála, je to cennější," uvedla jednadvacetiletá tenistka.

Svěřenkyni trenéra Davida Kotyzy v prosinci trápilo zranění pravé nohy. Stěžovala si na achilovku a před cestou do Austrálie měla desetidenní výpadek. K tomu se přidaly i společenské povinnosti a tenistka zatím hledá loňskou pohodu.

"Když porovnáme moji hru v Istanbulu, nebo loni ve Fed Cupu, tak to není, jak bych si představovala. Hodně kazím," srovnávala Kvitová zápasy loni na Turnaji mistryň a ve finále Fed Cupu s letošními výkony. "Kondici jsem udělala na sto procent, ale co se týče tenisu, toho jsme moc nenatrénovali a musím se do toho zpátky dostat," řekla.

Kvitová přesto letos prohrála jen dva zápasy z třinácti. Radovala se z triumfu na Hopman Cupu, hrála semifinále v Sydney a poprvé na Australian Open v Melbourne. Nyní v soutěži družstev potvrdila roli české jedničky.

I otec Jiří Kvita, který sledoval Fed Cup ve Stuttgartu v hledišti, ale řekl, že jeho dcera není v pohodě. "Všichni víme, že nemá natrénováno a je vidět, že forma není, jaká by měla být," uvedl po sobotním duelu Kvitové s Görgesovou. "Kompenzuje to zkušenostmi a je vidět, že hrála více na jistotu než jindy," mínil Kvita.

Dokázala jsem to! Kvitová se raduje s českým týmem po výhře nad Julií Görgesovou.Foto ČTK

Pro Kvitovou hovoří tradičně její bojovné srdce, které prokázala už mnohokrát. "Zápasy vyhrávám tím, že mám psychiku, jakou mám, bojovností a zkušeností. Vím, co zahrát, jak se do toho dostat, ale asi to takhle dlouho nevydrží," tušila.

Po Fed Cupu zamíří v pondělí na vyhlášení sportovních Oscarů cen Laureus do Londýna, pak bude trénovat a od 13. února by měla hrát v Dauhá.

Před zápasem s Lisickou se Kvitová necítila ráno optimálně. Důvodem byl dlouhý sobotní zápas. "Nebylo to bezbolestné tělo, bolela mě záda, nohy a svaly, ale to je asi jedno, když to skončilo takhle," usmála se.

V dnešním utkání se Kvitové dlouho nedařil servis. "Bylo to o trpělivosti," řekla wimbledonská vítězka. "V prvním setu jsem ho nedokázala moc číst a trvalo mi set a půl, než jsem se chytla. Musela jsem do toho víc chodit," uvedla Kvitová.Byla ráda, že dokázala získat třetí bod. "Pro všechny je lepší, že už je konec a nebudou nervy."

Postup přes Německo do semifinále Fed Cupu už po třech dvouhrách čekal málokdo, neboť soupeřky byly silné. "Ale překulilo se to na naši stranu," řekla Kvitová a doufala, že české tenistky ukázaly sílu obhájkyň trofeje a mohou znovu pomýšlet na titul. "Ukázaly jsme, že máme singlistky i deblistky a teď pokračujeme (vítězně)," prohlásila.

Kvitová slaví, ve třech setech porazila Sabine Lisickou a zajistila pro český tým třetí bod potřebný pro postup do semifinále Fed Cupu
Kvitová slaví, ve třech setech porazila Sabine Lisickou a zajistila pro český tým třetí bod potřebný pro postup do semifinále Fed Cupu

Vstoupit do diskuse
5
Články odjinud


Články odjinud