Květoslav Šimek
10. února 2012 • 23:43

Daviscupové drama se protáhlo: Fanoušci tenistů v ochozech usínali

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Night session po česku. Tenisté dohrávali první den Davis Cupu s Itálií až před půlnocí. Hala v Ostravě už znatelně prořídla a někteří z diváků v ochozech dokonce usínali.



Na nedávné finále Australian Open, ve kterém Djokovič s Nadalem končili totálně vyčerpaní po takřka šesti hodinách hry až kolem půl druhé nad ránem, sice páteční duely v Ostravě neměly.

Nicméně virózou oslabený Radek Štěpánek strávil na kurtu čtyři hodiny (4:6, 6:4, 6:3, 3:6, 6:3) a po něm odehrál takřka další tři hodiny Tomáš Berdych (6:3, 4:6, 7:5, 6:2). Pro diváky v ostravské ČEZ Areně to i s přestávkou bylo slušných sedm a půl hodin tenisu.

Takovou porci nevydržel ani Marek Jankulovski, fotbalista ostravského Baníku. Přestože jej coby „polovičního Itala“ Štěpánkův zápas se Seppim hodně strhnul, na konec druhého singlu Berdycha s Bolellim nevydržel.

„Šest hodin tenisu mi stačilo,“ usmíval se Jankulovski cestou z haly. „Byla to krásná podívaná, ale bylo toho dost.“

Utkání českých tenistů s Italy se pořádně protáhlo
Video se připravuje ...


Stejně jako řada fanoušků odcházel Jankulovski ve chvíli, kdy Tomáš Berdych nečekaně ztratil druhý set s Bolellim. Prohrál jej 4:6 a z původně jasného sprintu za druhým bodem začínalo být drama.

Někteří z diváků v ochozech dokonce usínali. A to i přesto, že skupinka českých bubeníků za lavičkou českého týmu vytrvale bušila do „strojů“ a udržovala v hale poměrně bouřlivou atmosféru až do samého konce.

Duel s Itálií se protáhl do noci i díky pozdějšímu začátku. V Ostravě se tentokrát začínalo až v 16 hodin. Dílem to bylo přáním České televize. A pořadatelé se také nebránili. „Když dřív začínal páteční program už ve dvě hodiny, tak to řada fanoušků ze zaměstnání ani nestihla,“ zaznělo z organizačního týmu.

V každém případě měla noční tenisová seance smysl. Štěpánek i Berdych vyhráli své úvodní dvouhry a poslali český tým do vedení 2:0. Sobotní čtyřhra tak může definitivně rozhodnout o postupu. Začíná se v 15 hodin, složení dvojic do čtyřhry trenéři Navrátil a Barazzutti teprve oznámí.
Česká jednička se v zápase hodně nadřela
Česká jednička se v zápase hodně nadřela




Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud