21. března 2012 • 17:11

EXKLUZIVNĚ: Murray poslouchá mé příběhy, říká Ivan Lendl

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

SPORT MAGAZÍN | Je jedním z nejlepších hráčů tenisové historie. Po letech, kdy se od bílého sportu trochu vzdálil, je osminásobný grandslamový šampion Ivan Lendl zpátky. Trénuje současné britské eso Andy Murrayho. I o tom si povídal v exkluzivním rozhovoru, který ve Sport Magazínu vyjde už v pátek.



Vždycky v sobě měl disciplínu. Osvědčil to i teď, když na prosbu redaktora deníku Sport slíbil, že se brzy telefonicky ozve.

Je to jen pár dnů, co ze sluchátka skutečně zaznělo: „Dobrý den, tady Ivan Lendl. Můžete se ptát.“ Tím začalo půlhodinové povídání, které si můžete přečíst v pátečním Sport Magazínu.

A že bylo na co se ptát! Třeba na to, že toho má ostravský rodák se svým britským svěřencem Andym Murraym skoro až překvapivě hodně společného. Nebo o tom, jak se dá zlomit grandslamové prokletí. To, které kdysi tížilo Lendla. To, které nyní souží i jeho žáka.

„Každý hráč musí dozrát. A až dozraje, teprve pak může vyhrávat. Velice málo hráčů vyhrává před tím, než dozrají,“ vyznal se 52letý otec pěti dcer.

 

Ivan Lendl poskytl exkluzivní rozhovor Sport Magazínu Ivan Lendl poskytl exkluzivní rozhovor Sport MagazínuFoto Sport

Někdejší světová jednička Murraymu vypráví, jak se sama vypořádávala s hrozným tlakem a očekáváními. S čím chodila do velkých zápasů. I to je prý součástí Lendlova receptu, se kterým chce pomoci dosud ne zcela přesvědčivému svitu britské hvězdy.

„Je strašně důležité, aby se hráč ptal sám,“ vysvětluje. „Můžu mu říkat, co chci, ale když můj příběh nepadne přesně na cíl, nepomůže mu. Andyho povzbuzuju, když má nějaké pocity, aby se zeptal. A on se ptá hodně, je velice zvídavý. To je dobře.“

Co dalšího najdete v pátečním Sport Magazínu:

- Téma: Láska v ofsajdu. Jak žena dokáže zamávat s kariérou sportovce. Přesvědčte se o tom, co poznal třeba barcelonský obránce Piqué kvůli randění se Shakirou.

- Rozhovor: Půlkařský vicemistr světa Jakub Holuša. Jako malý s kamarády kradl žvýkačky, dnes je z něj atletická hvězda. A česká naděje pro olympiádu v Londýně. Chcete ho poznat blíž?

- Uniklo z facebooku: František Straka. Koho by mohl mít za facebookové přátele bývalý slávistický kouč? Co mu vzkazuje Tomáš Řepka, co má společného s plyšákem Kukym?

Ivan Lendl koučuje svého svěřence, světovou čtyřku Brita Andy Murrayho
Ivan Lendl koučuje svého svěřence, světovou čtyřku Brita Andy Murrayho

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud