27. března 2012 • 17:10

VIDEO: Vyhoďte mého otce z hlediště, prosil tenista sudího

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co může být pro tenistu horšího, než neukázněný fanoušek pořvávající z hlediště? Pokud je tím fanouškem vlastní otec! Něco takového se stalo v sobotu na prestižním turnaji ATP v Miami, kde chtěla vycházející australská hvězda Bernard Tomic nechat vyvést svého otce...



Devatenáctiletý Australan ve druhém kole se Španělem Davidem Ferrerem prohrál první set 4:6, ve druhé sadě pak při svém podání za nerozhodného stavu 2:2 prohrával 0:30.

Nakonec ale tenhle game dokázal otočit a vyhrát. I tak se ale po cestě k lavičce zastavil u rozhodčího a chvíli s ním debatoval.

Všudypřítomné mikrofony pak vyjevily překvapivý požadavek světové šestatřicítky. Po sudím totiž chtěl, aby z hlediště nechal vyvést jeho otce Johna! Toho kamery během zachytily, jak usilovně kroutí hlavou.

"Obtěžuje mě. Já vím, že je to můj otec, ale obtěžuje mě," prosil Tomic rozhodčího Cedrika Mouriera. "Když ho uvidíte, řekněte mu, ať ztichne," zahlásil pak ještě nadějný mladík.

Později se ještě snažil konflikt zahladit, když tvrdil, že s rozhodčím mluvil o výpletu své rakety, ale mikrofony a kameru se mu oblafnout nepodaří...

John Tomic ovšem v tenisovém světě není neznámá postava. Jak připomíná blog Busted Racquet na Yahoo!, o rozruch se postaral už v roce 2009, když nechal svého syna odejít ze hřiště v průběhu zápasu na turnaji ITF, po čemž pak Bernard na této šňůře nemohl hrát.

Rok před tím se také střetl s australským tenisovým svazem a hrozil, že svého syna nechá hrát za Chorvatsko.

V tomhle zápase pak sice australská naděje inkriminovaný game vyhrála, nakonec ale Tomic padl 4:6 i ve druhé sadě a s Miami se rozloučil ve druhém kole. Jeho největším úspěchem tak zatím zůstává čtvrtfinále loňského Wimbledonu...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud