Jan Jaroch
31. března 2012 • 22:49

Štěpánek završil dvacítku titulů, s Paesem ovládli turnaj v Miami

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva ze tří prozatím největších turnajů sezony 2012 vyhrál česko-indický pár Radek Štěpánek, Leandr Paes. Šampioni letošního Australian Open přidali druhý titul sezony včera na turnaji série Masters v Miami, kde ve finále přemohli nasazené dvojky Maxe Mirného s Danielem Nestorem 4:6, 6:1 a 10:8 v supertiebreaku.



Jsou nejúspěšnějším deblovým párem roku 2012. Radek Štěpánek s Leandrem Paesem si tento přívlastek vybojovali v Key Biscayne, kde nejprve v semifinále vyřadili světové jedničky dvojčata Bryanova 6:4, 6:4 a posléze uspěli i ve finále proti druhému páru světa Mirnyj, Nestor. Společně se tak v této sezoně pyšní skvělou bilancí 14:2.


Třiatřicetiletý Štěpánek už dorazil na úvodní kolo Davis Cupu s Itálií povzbuzený deblovým titulem z Australian Open, nyní se bude situace opakovat. Ačkoli nestihne dnešní sraz českého daviscupového týmu v Praze, může ho hřát celkově patnáctý deblový titul kariéry, který patří v jeho sbírce rozhodně hodně vysoko.

Pro český výběr připravující se na pražské čtvrtfinále se Srby jde ale také o komplikaci. Veterán Štěpánek se bude muset rychle srovnat s časovým posunem a především složitým přechodem z betonu na antuku. Není tak vyloučeno, že ho daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil bude v páteční úvodní dvouhře proti favorizovanému Jankovi Tipsarevičovi šetřit (šanci by dostal Lukáš Rosol) a nasadí ho až do sobotní čtyřhry po bok Tomáše Berdycha a nedělního singlu proti Viktoru Troickému.

Turnaj v Miami poznal včera také ženskou vítězku. Je jí Agnieszka Radwaňská, jež se ve finále vytáhla na Marii Šarapovovou 7:5, 6:4. Třiadvacetiletá Polka se za poslední tři měsíce dostala do role korunní princezny tenisových kurtů hned za suverénku Victorii Azarenkovou. Po Dubaji získala již druhý titul roku 2012 a i v celkové zápasové bilanci (26:4) je druhá nejúspěšnější právě za Běloruskou. Její jediné čtyři letošní prohry přitom přišly právě s Azarenkovou.

Radwaňská za posledních 8 měsíců již vyhrála celkem pátý turnaj nejvyšší kategorie Premier a i proto se vyhřívá již na 4. místě žebříčku. Třetí Petra Kvitová by si měla dobře hlídat záda. Zvlášť proto, že v antukové části sezony, jež začne v příštích týdnech, nemá Polka příliš bodů k obhajobě.

„A tohle je můj největší titul kariéry,“ jásala Polka, jež Šarapovovou přemohla poté, co s ní prohrála v šesti posledních utkáních. Stalo se tak za hodinu a 44 minut, Radwaňská při cestě za titulem neztratila jediný set.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch, dotace 9,656.100 dolarů):

Muži:
Čtyřhra - finále:

Paes, Štěpánek (7-Indie/ČR) - Mirnyj, Nestor (2-Běl./Kan.) 3:6, 6:1, 10:8.

Ženy:
Dvouhra - finále:
A. Radwaňská (5-Pol.) - Šarapovová (2-Rus.) 7:5, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud