25. dubna 2012 • 12:47

Jedničkou tenisového challengeru v Ostravě je Jan Hájek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedničkou tenisového challengeru Prosperita Open v Ostravě bude český hráč Jan Hájek. Turnaj, který je dotován sumou 50 tisíc dolarů, se na antukových dvorcích v Komenského sadech odehraje od soboty 28. dubna do neděle 6. května.



Hájek se v Ostravě bude snažit navázat na prvenství z roku 2009, kterým prakticky odstartoval svůj výkonnostní skok. Loni v únoru si dokonce zahrál za český daviscupový tým v utkání proti Kazachstánu, pak ho ale potkal pokles formy a nyní mu patří 137. příčka žebříčku ATP.

"Mluvil jsem s ním, pilně trénuje a rád by tady zase zabral. Potřeboval by trochu živé vody do tenisu a na náš turnaj má dobré vzpomínky," řekl na dnešní tiskové konferenci ředitel turnaje Václav Roubíček.

Divokou kartu od pořadatelů obdržel loňský vítěz juniorského Australian Open Jiří Veselý, kterému se zatím nedaří přechod z juniorky mezi muže. "Letošek by mohl být klíčový, jestli to zvládne a půjde do top tenisu. Má nového kouče Jirku Nováka, neváhali jsme mu dát šanci," podotkl Roubíček.

Další divokou kartu dostal sedmnáctiletý Adam Pavlásek, přítel Petry Kvitové, a pořadatelé by do pátku rádi ulovili ještě jedno známější jméno ze zahraničí. "Je to hráč poměrně ze slušné úrovně žebříčku, uvidíme, jestli to vyjde," řekl Roubíček.

Nasazenou dvojkou je Rus Tejmuraz Gabašvili (153. na žebříčku), trojkou mladý Francouz Guillaume Rufin (157.). "Ten by mohl být taková hvězdička jako třeba Tipsarevič nebo Dodig, kteří u nás kdysi jako neznámí borci hráli a pak se prosadili.

Rufin dokázal porazit nedávno Feliciana Lópeze nebo našeho Lukáše Rosola a myslím, že má před sebou budoucnost," uvedl Roubíček.

Turnaj začne už v sobotu prvním kolem kvalifikace. Hlavní soutěž bude zahájena v pondělí, finále se bude hrát v neděli od 14 hodin.

Janko Tipsarevič hrával na ostravském challengeru
Janko Tipsarevič hrával na ostravském challengeru

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud