6. června 2012 • 07:59

Ostuda Verdasca! Vypadl, málem trefil diváka a nepodal ruku rozhodčímu

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Rozčiloval se kvůli rozhodčím, za nesouhlasného zahučení diváků napálil poslední míček prudce mezi ně. Podal ruku vítězi, rozhodčímu na umpiru se vyhnul bez rozloučení a zmizel v šatně. Tak skončila na tenisovém challengeru v Prostějově největší hvězda. Fernando Verdasco, 16. hráč světa, vyletěl hned v 1. kole s neznámým Slovákem Markem Semjanem ve třech setech.



Prokřehlým divákům toho Verdasco moc neukázal. Proti až 1166. hráči světa Semjanovi málokdy důrazně útočil, spíš jen vracel a čekal na chyby.

Pro prohraném prvním setu se lehce zmátořil v tom druhém, když vedl 5:2, ale ani to mu nenalilo energii do žil, zápas prodloužil až díky štěstí v tie-breaku. V rozhodující sadě vzal Semjanovi brzo podání, dorazit ho však nedokázal a padl 4:6, 7:6 a 4:6.

Konec hvězdy, která nedávno v Madridu zdolala Rafaela Nadala a s týmž borcem svedla nezapomenutelnou bitvu v semifinále Australian Open 2009, sledovala v úterý večer už jen hrstka vytrvalců. Dobrá polovina fanoušků odešla domů po druhé sadě.

Od zbytku si Španěl vysloužil za svůj výkon kritiku. Zápas odehrál bez toho, aby v něm přidal něco navíc.

„Možná si někdo myslí, že jsem se nesnažil, ale tak to nebylo. On (Semjan) hrál dobře a musím mu pogratulovat. U mně je pravda, že jsem neměl čas na přípravu. Teď je čas myslet už na Wimbledon,“ vyrovnal se s vyřazením první nasazený hráč turnaje.

V jeden moment se z jeho gesta raketou směrem k přítelkyni na tribuně dalo usuzovat, že chce boj za stavu 4:5 ve třetí sadě ukončit. To však neučinil.

Za svoji účast v Prostějově dostal vysoké startovné, mluví se o částce v řádech desítek tisíc eur, tedy stovek tisíců korun.

Pro příklad: pokud by dostal 50 tisíc eur, byl by to za mizerné 1. kolo víc než trojnásobek prize money pro celkového vítěze!

„Počasí se postavilo proti mně, v Paříži míče létaly mnohem rychleji, navíc mi byla velká zima. Na Roland Garros bylo skoro třicet stupňů, tady deset.

Konec zápasu. Verdasco prohrál v Prostějově s Semjanem a poté nepodal ruku rozhodčímu
Video se připravuje ...

A je třeba říct, že Semjan ve třetím setu hrál dobře, možná měl i trochu štěstí, ale vyhrál. Vím, že pro vedení turnaje není příjemné, když první nasazený vypadne hned na začátku, ale musím říct jediné – tenis je už prostě takový.

Chtěl jsem v Prostějově postoupit co nejdál, příští týden nic nehraji, chtěl jsem tu vydržet do soboty,“ řekl později Verdasco na oficiálním webu turnaje.

Je možné, že ho ukolébalo i rozhodnutí boje o nominaci na olympiádu. Teoreticky byla šance, že rozhodující body nasbírá v Prostějově, ale jeho těsná přetahovaná o potřebnou pozici na žebříčku s Felicianem Lopezem se rozhodla už v Paříži na French Open.

Lopez tam skončil v 1. kole, Verdasco prošel do třetího. Tím se na computeru zachránil jako čtvrtý a poslední Španěl v pořadí.

Semjanovi se tak otevřela cesta k senzační výhře. Už vloni v Prostějově zle trápil Michaila Južného, tehdy světovou třináctku. Verdaska už dokázal nejen zaskočit, ale i vyřadit.

„Verdasco na mě nepůsobil dojmem tenisty, který si věří. On musel vyhrát, on byl prvním nasazeným, já mohl jen překvapit,“ podotkl spokojený Semjan.

Verdasco a jeho forhend
Verdasco a jeho forhend

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud