7. června 2012 • 19:13

Kvitovou zlomil ruský přízrak. Česká lvice padla se Šarapovovou

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Petra Kvitová si nezahraje na antukovém French Open o titul. Česká hráčka dnes prohrála v semifinále na Roland Garros 3:6 a 3:6 s Ruskou Marií Šarapovovou, která se tak v pondělí stane novou světovou jedničkou. Ve finále Šarapovovou čeká v sobotu překvapení turnaje Italka Sara Erraniová.



Světová čtyřiadvacítka Erraniová v prvním semifinále porazila Samanthu Stosurovou z Austrálie 7:5, 1:6 a 6:3 a poprvé si zahraje o singlový grandslamový titul.

Kvitová hrála grandslamové semifinále potřetí ze čtyř posledních turnajů, ale do finále se dostala jen loni ve Wimbledonu, kde nakonec i triumfovala právě nad dnešní soupeřkou.

V Paříži hrály Kvitová s Šarapovovou v silném větru tvrdé výměny od základní čáry a přesnější byla Ruska. Kvitová se občas snažila nabourat stereotyp zkrácením nebo čopem, ale Šarapovová byla u míče vždy včas. Češka měla první brejkboly, ale dvakrát neuspěla, sama pak po chybách dvakrát přišla o podání a za 40 minut i o první set.

Maria Šarapovová v utkání proti Petře Kvitové v semifinále French Open
Maria Šarapovová v utkání proti Petře Kvitové v semifinále French Open

Ve druhé sadě se opakovala historie z té první. Kvitová měla první brejkbol, ale v třetí hře trefila síť a následně i kvůli dvojchybě přišla o svůj servis. Za stavu 1:3 Kvitová po agresivnějších returnech konečně vzala Rusce podání a vykřesala naději.

Dvaadvacetileté hráčce z Fulneku ale dál chyběla jiskra a počtvrté v utkání prohrála podání na 3:5 a opět tomu předcházely její forhendové chyby. Zkušená Šarapovová celé utkání výborně podávala, což vzápětí podtrhla při mečbolu esem z druhého servisu.

Pětadvacetiletá Šarapová má šanci zkompletovat kariérní grandslam. Vyhrát už dokázala v Austrálii (2008), ve Wimbledonu (2004) i na US Open (2006).

Ženy: Dvouhra - semifinále:

Šarapovová (2-Rus.) - Kvitová (4-ČR) 6:3, 6:3.

Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud