9. června 2012 • 16:47

Hájek po roce znovu vynechá travnatou sezonu, chce na US Open

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro většinu tenistů ze světové špičky tento víkend skončí antuková sezona. Pro Jana Hájka (29) ne. Protože by ve Wimbledonu musel do kvalifikace, rozhodl se na trávě vůbec nehrát, pokračovat v antukových turnajích po Evropě a dostat se na žebříčku na takovou pozici, aby na US Open už měl jistou účast v hlavní soutěži.



V podobné pozici byl Hájek už vloni a tehdy taky vůbec nevkročil na travnaté kurty. Wimbledon si v kariéře zahrál jen dvakrát. Rozhodnutí, že letos tento počet nerozšíří, prezentoval v sobotu po své finálové účasti na turnaji UniCredit Czech Open v Prostějově, kde podlehl Florianu Mayerovi 1:2 na sety.

„Kvůli jednomu turnaji, navíc když bych šel do kvalifikace, nemá cenu překopávat celý program. Zvykat si na nové věci a pohyb na trávě v tomto případě nemá smysl,“ potvrdil Hájek, momentálně 128. hráč světa.

Během plánování programu prý čekal jen na to, zda by se ve Wimbledonu dostal do hlavní soutěže. Když zjistil, že ne, okamžitě se s myšlenkami na trávu rozloučil. „Navíc mám trochu problémy se zády a na to je tráva největší nepřítel,“ dodal.

Kvalifikaci už musel podstoupit na French Open a do hlavního pavouka se z ní nedostal.

Nejbližším jeho terčem bude příští týden challenger v Košicích, následovat budou další antukové turnaje po Evropě.

„Mým hlavním cílem je dostat se na US Open do hlavní soutěže,“ uvedl. Spočítal si, že finále na UniCredit Czech Open by mu mělo pomoct někam těsně za hranici první stovky. „Zhruba kolem 105. místa. Rozehrané to tedy mám dobře. Bude záležet na tom, aby vydrželo zdraví a vydržela forma,“ řekl Hájek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud