7. července 2012 • 10:26

VIDEO: Serena má servis jako chlap! Finále má jasnou favoritku

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE PŘENOS OD 15:00 | Agnieszce Radwaňské se říká pro její chytrý tvořivý styl bez velké silovosti nová Martina Hingisová. Byly to právě sestry Williamsovy, kdo před lety éru geniálního dítěte Hingisové svou agresivitou odstřelily pryč. A stejný scénář má mít i dnešní dámské finále Wimbledonu, v němž bude subtilní Polka čelit hrubé síle Sereny.



Třicetiletá Američanka letos ve Wimbledonu předvádí zřejmě nejdominantnější servírovací vystoupení, jaké kdy tenistka na grandslamech ukázala. Za 6 utkání trefila 85 es, v semifinále proti Victorii Azarenkové vylepšila svůj vlastní wimbledonský rekord na 24 nechytatelných podání v zápase.

„Čím jsem starší, tím lépe podávám. A o to raději dávám podává esa,“ smála se Williamsová. Pokud sm dnes uspěje, bude nejstarší grandslamovou šampionkou za posledních 22 let. A svému podání za to bude vděčit ze všeho nejvíc.

„Má nejlepší servis, jaký jsem kdy u tenistky viděl,“ soudí bývalá australská hvězda Paul McNamee a Richard Williams, Serenin otec, vzpomíná na dětská léta svých dcer, kdy jim koupil míč na americký fotbal, aby získaly větší švih.

„Technicky je její podání naprosto dokonalé. Člověk si skoro přeje, aby tak dokázaly servírovat všechny,“ tvrdí Nick Bollettieri, známý kouč, jenž zná Serenu od deseti let.

David Kotyza, trenér Petry Kvitové, pouští své svěřence videoklip s podáními, z nichž se může učit. A Serenin servis v něm nechybí, ačkoliv jiná žena už se do sestřihu nedostala. Figurují v něm ještě mimo jiné Roger Federer či levák Fernando Verdasco.

Právě s muži se může Serena při podání směle rovnat. „V mužském tenise by měla průměrné podání, to mluví za vše, ne?“ míní legenda Pam Shriverová.

Serena Williamsová se připravuje na jeden ze svých drtivých úderů v zápase s Petrou KvitovouFoto Reuters

„Ale pod tlakem servíruje ještě lépe, v tom by byla na mužském okruhu nadprůměrná,“ dodává Američanka o mladší ze sester Williamsových, jejíž průměrná rychlost prvního podání je letos ve Wimbledonu stejná jako u čtvrtfinalisty Davida Ferrera a v tom druhém dokonce rychlostně předčí Andy Murrayho.

VIDEO: Esa Sereny proti Azarenkové, tohle je mužské podání

A to ani nemusíme mluvit o Radwaňské, jež v rychlosti podání za Serenou zaostává o dobrých 20 kilometrů v hodině.

Jsou to již dva roky a celkem 10 grandslamových turnajů, co Serena vychází naprázdno. Zdá se však, že nyní není síly, která by ji od wimbledonského talíře Venus Rosewaterové oddělila. Větší otázkou před dnešním finále tak možná je: kolik opět trefí es?

Serena Willimsová si zahraje finále Wimbledonu
Serena Willimsová si zahraje finále Wimbledonu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud