15. července 2012 • 09:02

Serena Williamsová se může triumfem ve Stanfordu vyrovnat Venus

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Týden po pátém wimbledonském triumfu může Serena Williamsová získat další titul na turnaji ve Stanfordu. V sobotním semifinálovém utkání obhájkyně prvenství zdolala Rumunku Soranu Cirsteaovou hladce 6:1, 6:2 za rovnou hodinu. Její poslední soupeřkou v kalifornské soutěži bude jiná domácí tenistka Coco Vandewegheová.



Dvacetiletá Američanka Vandewegheová udolala turnajovou pětku Yaninu Wickmayerovou 6:2, 3:6, 6:2 a zahraje si první finále v kariéře.

Do zápasu o titul se 120. hráčka světa prokousala z kvalifikace, v níž byla původně vyřazena. Nakonec postoupila jako takzvaný lucky loser až do finále, což se žádné tenistce nepovedlo sedm a půl roku.

Americké finále na turnaji WTA se bude hrát poprvé od listopadu 2009, v USA se fanoušci dočkali souboje dvou domácích tenistek o titul dokonce po osmi letech

 "Všichni se pořád ptají, co je s americkými hráčkami. Coco si vede skvěle a svoji druhou šanci využila beze zbytku. Jestli bude takhle pokračovat i v neděli a vyhraje, budu z ní mít radost," řekla Williamsová.

Pokud čtrnáctinásobná grandslamová šampionka obhájí ve Stanfordu loňské vítězství, získá 43. singlový titul v kariéře a vyrovná se tím své starší sestře Venus, která má nejvíc triumfů z aktivních tenistek. V historickém pořadí se Venus dělí o šesté místo s Martinou Hingisovou a Justine Heninovou.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud