23. září 2012 • 16:02

Slovák Kližan získal v Petrohradu svůj první turnajový titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský tenista Martin Kližan získal v Petrohradu první titul na okruhu ATP. V dnešním finále porazil 6:2 a 6:3 Itala Fabia Fogniniho.



"Jsem hrdý na to, že jsem pro slovenský mužský tenis vybojoval první singlový titul po osmi letech," řekl třiadvacetiletý Kližan v prvním rozhovoru ještě na kurtu.
Premiérovým turnajovým triumfem korunoval výbornou podzimní formu, kterou demonstroval postupem do osmifinále US Open mimo jiné přes Jo-Wilfrieda Tsongu. V Petrohradu ztratil pouze jeden set, a to v téměř čtyřhodinovém semifinále s nejvýše nasazeným Michailem Južným.

"V sobotu jsem se cítil hrozně unavený. Měl jsem v nohách náročný zápas s Južným a s Filipem Poláškem jsme ještě hráli čtyřhru. Podařilo se mi zregenerovat a dnes jsem se cítil fit," uvedl slovenský hrdina, který by se měl v pondělím žebříčku posunout z 45. pozice na 33. místo, což bude jeho nové maximum.

Kližan, jehož trénuje bývalý šestý hráč světa Karol Kučera, se stal prvním slovenským vítězem turnaje ATP od roku 2004, kdy Dominik Hrbatý vyhrál v Marseille. V Petrohradu využil k zisku titulu hned první finálovou účast, Fognini už letos neuspěl v Bukurešti.

Tenisový turnaj mužů v Petrohradu (tvrdý povrch, dotace 410.850 dolarů):
Dvouhra - finále:
Kližan (3-SR) - Fognini (4-It.) 6:2, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Ram, Zimonjič (1-USA/Srb.) - Lacko, Zelenay (SR) 6:2, 4:6, 10:6.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud