27. října 2012 • 13:00

Kaderka otočil, na tenisová finále nakonec pozve všechny legendy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka po kritice nakonec pozval Martinu Navrátilovou a Pavla Složila na finále Fed Cupu respektive Davis Cupu, které české týmy čekají v nadcházejících týdnech. Oběma poslal e-mail, v kterém píše, že jsou vítáni a budou pro ně připravena místa.



"Odeslal jsem jim osobní e-mail a pozval je do Prahy. A budu rád, když to pozvání přijmou," řekl Kaderka serveru iDnes.cz. "Uznal jsem, že pro všechny strany bude lepší klid. V tomhle mimořádném období bychom všichni měli mít společný zájem," prohlásil.

V týdnu Kaderka v rozhovoru pro deník Sport uvedl, že pozve jen přátele českého tenisu, mezi které kvůli osobním antipatiím Navrátilovou ani Složila nezařadil. Následně čelil ostré kritice a nyní postoj změnil. "Tohle je výraz vstřícnosti a pokus dát věci do normálu," řekl nyní Kaderka. Tenistky obhajují titul v pražské O2 areně proti Srbkám již příští víkend, muži nastoupí proti Španělům o čtrnáct dnů později.

Na finále Davisova poháru by se teoreticky měla sejít kompletní čtveřice, která v roce 1980 vybojovala salátovou mísu. V hale budou přítomni Ivan Lendl, Jan Kodeš a Tomáš Šmíd, kteří dostanou ocenění od mezinárodní federace ITF. Složil kvůli menšímu počtu startů v Davis Cupu kritéria pro ocenění nesplňuje.

Kaderka a Složil nemají dobré vztahy od roku 2009, kdy hráli tenisté finále Davis Cupu ve Španělsku. Svaz tehdy legendy na zápas pozval, ale obsah zvacího dopisu se někdejším hvězdám nelíbil a s Kaderkou se kvůli tomu rozhádali.

Složil dostal mezitím pozvánku na finále mimo jiné od tenisty Radka Štěpánka, ale přijet z Floridy se mu kvůli Kaderkovi nechtělo. "Nebudu se cpát nikam, kde nejsem vítanej," řekl Složil deníku Sport a dodal, že nechce svou přítomností a celou kauzou rozptylovat hráče. Otázkou je, zda nyní názor změní.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud